ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μυστήριο στο Διάστημα: Ρώσος κοσμοναύτης «ανάβει φωτιές» για την τρύπα στο ISS(φωτο – βίντεο)

Μυστήριο στο Διάστημα: Ρώσος κοσμοναύτης «ανάβει φωτιές» για την τρύπα στο ISS(φωτο – βίντεο)

Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση εντοπισμού οπής σε σκάφος που είχε προσδεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με νέες πληροφορίες να αναφέρουν δημιουργήθηκε εκ των… έσω.

Ρώσος κοσμοναύτης, ο οποίος ήλεγξε την περίεργη αυτή οπή στο Soyuz-MC9, αναφέρει ότι ανοίχτηκε από μέσα προς τα έξω, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι οι ρωσικές Αρχές προσπαθούν τώρα να καταλάβουν πώς δημιουργήθηκε.

Ο Sergei Prokopyev και ο επίσης κοσμοναύτης Oleg Kononenko έκαναν μια διαστημική «βόλτα» στις 12 Δεκεμβρίου και συνέλεξαν διάφορα δείγματα, τα οποία τώρα περνούν από… κόσκινο οι Αρχές.

Οι κοσμοναύτες, μαζί με δύο αστροναύτες, επέστρεψαν στη Γη την περασμένη εβδομάδα μετά από 197 ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η οπή στο διαστημικό σκάφος έγινε αντιληπτή στις 30 Αυγούστου και αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους κοσμοναύτες. Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «The Independent», o Prokopyev δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι πλέον είναι «στα χέρια των αρμόδιων Αρχών να κρίνουν πώς άνοιξε η τρύπα».

Ο γρήγορος εντοπισμός του προβλήματος και η αντιμετώπισή του έδειξε, όπως είπε ο κοσμοναύτης, την ετοιμότητα του πληρώματος.

Η τρύπα αυτή δεν έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των κοσμοναυτών αλλά ούτε και των αστροναυτών της NASA και της ΕSA κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους στη Γη.

Ο επικεφαλής της Roscosmos Dmitry Rogozin είχε πει τον Σεπτέμβριο ότι η τρύπα μπορεί να είχε δημιουργηθεί είτε όταν κατασκευάστηκε το σκάφος είτε όταν μπήκε σε τροχιά.

Παρότι ο Rogozin απέφυγε να κατηγορήσει ευθέως τα μέλη του πληρώματος, τα υπονοούμενά του προκάλεσαν ένταση μεταξύ της Roscosmos και της NASA.

Μάλιστα, εκείνη την περίοδο Ρώσοι κυκλοφόρησαν φήμες ότι οι αστροναύτες της NASA άνοιξαν επίτηδες την οπή για να επιστρέψουν στη Γη.

Λίγο καιρό αργότερα, όμως, ο Rogozin τα… μάζεψε και κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι διαστρέβλωσαν τις δηλώσεις του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.