ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

TÜRKSAT: Στόχοι της Τουρκίας οι δορυφορικές επικοινωνίες

TÜRKSAT: Στόχοι της Τουρκίας οι δορυφορικές επικοινωνίες

Ο γενικός διευθυντής της TÜRKSAT, Özkan Dalbay, είπε ότι η Τουρκία σήμερα απολαμβάνει τους καρπούς του αιτήματος που κατέθεσε την δεκαετία του ’80 στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) χάρη στο όραμα του 8ου Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Turgut Özal αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Ο Özkan Dalbay είπε ότι η Τουρκία αιτήθηκε για δορυφορική τροχιά στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και πως της χορηγήθηκαν τα δικαιώματα των θέσεων 31, 42 και 50 μοιρών που σήμερα κατέχουν στρατηγική σημασία.

Ο γενικός διευθυντής της TÜRKSAT είπε ότι τα δικαιώματα των θέσεων που χορηγούνται μετά από αίτημα μπορεί να ακυρωθούν αν δεν υπάρξουν δορυφόροι για συγκεκριμένο διάστημα σε αυτές τις τροχιές.

«Ιδίως την τελευταία δεκαετία υπάρχει μια σοβαρή κούρσα μεταξύ των χωρών για την απόκτηση δορυφορικής τροχιάς. Αλλά πλέον δεν υπάρχει άδεια θέση στις τροχιές που να απευθύνεται σε περιοχές όπου ζουν άνθρωποι».

Ο Dalbay ανέφερε επίσης ότι θα στείλουν στο διάστημα τον δορυφόρο TÜRKSAT 4B τον Φεβρουάριο του 2014.

«Είμαστε στην 16η θέση στις δορυφορικές επικοινωνίες. Με τους δορυφόρους TÜRKSAT 4A ve 4B θα βρεθούμε δυο θέσεις ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη των φορέων δορυφορικών επικοινωνιών. Σε αυτές τις τροχιές θα θέσουμε τους δορυφόρους που θα στείλουμε το 2017 και το 2019 και οι οποίοι θα είναι εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένοι με εγχώριες δυνατότητες. Στόχος μας είναι να μπούμε στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης φορέων δορυφορικών επικοινωνιών το 2017». Κατέληξε το δημοσίευμα του τουρκικού τύπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.