ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Ρωσία βρήκε τρόπο για τα διαστημικά σκουπίδια – Εφηύρε δορυφόρο που αυτοκαταστρέφεται

Η Ρωσία βρήκε τρόπο για τα διαστημικά σκουπίδια – Εφηύρε δορυφόρο που αυτοκαταστρέφεται

Την πατέντα για τη κατασκευή δορυφόρου που έχει την ιδιότητα να αυτοκαταστρέφεται όταν ολοκληρώσει την αποστολή του ή μετά από απροσδόκητη βλάβη κατέχει η ρωσική Roscosmos, με τους ειδικούς να αισιοδοξούν ότι θα σώσει τη Γη από τα διαστημικά σκουπίδια.

Η ρωσική κρατική εταιρεία Roscosmos απέκτησε την πατέντα για ένα δορυφόρο που αυτοκαταστρέφεται μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του ή έπειτα από μια απροσδόκητη βλάβη.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για αυτό το είδος δορυφόρου έχουν την ιδιότητα να εξαχνώνονται (περνούν από τη στερεή κατάσταση της ύλης κατευθείαν στην αέρια) σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες, που απλά σημαίνει ότι απλά γίνονται ατμός όταν μπουν στην ατμόσφαιρα της Γης ή όταν φτάσουν σε τροχιά.

Απλά στέλνεται ένα σήμα από τη Γη, όταν ο δορυφόρος πρέπει να καταστραφεί και ο δορυφόρος μετατρέπεται σε αέριο.

Υπάρχει επίσης η επιλογή να χρησιμοποιηθεί ένα ειδικό προστατευτικό στρώμα, που θα αφαιρείται όταν φτάνει η ώρα ο δορυφόρος να διαλυθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της NASA, γύρω από τη Γη περιστρέφονται τουλάχιστον 20.000 διαστημικά σκουπίδια, ενώ το ρωσικό υπουργείο άμυνας υπολογίζει τον αριθμό τους στις 16.000, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι διαστημικά συντρίμμια, που προκαλούν σημαντικά προβλήματα στις εκτοξεύσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.