ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Η NASA προειδοποιεί: «Δύο τεράστιοι αστεροειδείς θα περάσουν κοντά από τη Γη αυτό το Σαββατοκύριακο» (βίντεο)

Η NASA προειδοποιεί: «Δύο τεράστιοι αστεροειδείς θα περάσουν κοντά από τη Γη αυτό το Σαββατοκύριακο» (βίντεο)

Δύο τεράστιοι αστεροειδείς θα περάσουν πολύ κοντά από τη Γη αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως ανακοίνωσε η NASA.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η αρχή της προσέγγισής τους με τον πλανήτη μας έγινε το βράδυ της Παρασκευής.

Οι δύο αστεροειδείς, που ονομάζονται 2010 C01 και 2000 QW7, έχουν καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων της NASA, εδώ και δύο δεκαετίες στο πλαίσιο του Προγράμματος Παρακολούθησης Παραμέτρων Ολικής Γης.

​«Αυτοί οι αστεροειδείς παρατηρούνται προσεκτικά -o ένας από το 2000 και ο άλλος από το 2010- και οι τροχιές τους είναι πολύ γνωστές» δήλωσε ο Λίντει Τζόνσον, αξιωματικός της πλανητικής άμυνας και του εκτελεστικού προγράμματος για το Γραφείο Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας που εδρεύει στα κεντρικά της NASA στην Ουάσιγκτον.

Τα δύο ουράνια σώματα εκτιμάται ότι έχουν 120-260 μέτρα και 290-650 μέτρα σε μέγεθος, αντίστοιχα, αλλά ευτυχώς δεν συντρέχει κίνδυνος για σύγκρουση με τη γη, λένε οι αστρονόμοι.

Ο πρώτος αστεροειδής, ο 2010 C01, πραγματοποίησε την πλησιέστερη προσέγγισή του στις 11:42 μ.μ. στις 13 Σεπτεμβρίου, και ο δεύτερος, το 2000 QW7, θα περάσει από τη Γη στις 7:54 μ.μ. στις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη NASA. Κατά τη διάρκεια της διέλευσής τους, θα βρεθούν περίπου 14 σεληνιακές αποστάσεις από τη Γη, ή περίπου 3,5 εκατομμύρια μίλια μακριά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.