ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

NATO: «Το διάστημα θα είναι το επόμενο πολεμικό πεδίο»

NATO: «Το διάστημα θα είναι το επόμενο πολεμικό πεδίο»

Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συμφώνησαν και ανακήρυξαν το διάστημα ως νέο επιχειρησιακό πεδίο για τη συμμαχία, παρά τις έντονες εντάσεις μεταξύ των συμμάχων για την πολιτική ενότητα του ΝΑΤΟ και την πιθανή επίδραση των αμερικανικών διαδικασιών επιβολής κατά των σχέσεων ΝΑΤΟ-Ουκρανίας.

Σε μία κρίσιμη στιγμή για τη συμμαχία, όπου η κόντρα των μελών για το θέμα της Ουκρανίας, αλλά και τα επικριτικά σχόλια του Γάλλου προέδρου, επισκιάζουν τον διαλειτουργικό χαρακτήρα των χωρών, κοινό έδαφος συνεργασίας αποτέλεσε το διάστημα!

Ο Οργανισμός του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) προσδιόρισε το διάστημα ως επιχειρησιακό τομέα, παράλληλα με τον αέρα, την ξηρά, την θάλασσα και τον κυβερνοχώρο, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Συμφωνήσαμε ότι το διάστημα οφείλει να είναι ένας νέος επιχειρησιακός τομέας για το ΝΑΤΟ, μαζί με τον αέρα, την ξηρά, την θάλασσα και τον κυβερνοχώρο. Το διάστημα είναι μέρος της καθημερινής ζωής μας εδώ στην Γη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ειρηνικούς σκοπούς. Αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και επιθετικά», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

Ο επικεφαλής της συμμαχίας συνέχισε εξηγώντας ότι οι δορυφόροι θα μπορούσαν να χακαριστούν ή να χρησιμοποιηθούν ως όπλα, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διατάραξη των δικτύων τηλεπικοινωνιών και να επηρεάσει διάφορες υπηρεσίες και περιοχές.

Επιπλέον, το διάστημα ήταν απαραίτητος τομέας για την άμυνα και την αποτροπή του ΝΑΤΟ, όπως η ικανότητα της συμμαχίας να ανιχνεύει εκτοξεύσεις πυραύλων και να συλλέγει πληροφορίες, υποστήριξε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε πως δεν σκοπεύει να τοποθετήσει όπλα στο διάστημα, ενεργώντας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η καθιέρωση του διαστήματος ως επιχειρησιακού τομέα θα μας βοηθήσει να διασφαλίσουμε ότι όλες οι πτυχές θα λαμβάνονται υπόψη για να εξασφαλιστεί η επιτυχία των αποστολών μας», σημείωσε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.