ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρώσος επιστήμονας διαψεύδει τους κινδύνους για αστεροειδή που πλησιάζει τη Γη

Ρώσος επιστήμονας διαψεύδει τους κινδύνους για αστεροειδή που πλησιάζει  τη Γη

Ο αστεροειδής υπό την ονομασία 163373 που -σύμφωνα με τη NASA ήταν δυνητικά επικίνδυνος- πλησίασε τη Γη στις 15 Φεβρουαρίου, αλλά ο Ρώσος επιστήμονας, Μπόρις Σουστόφ, διέψευσε κάθε τέτοια πιθανότητα

Ο Μπόρις Σούστοφ του Ινστιτούτου Αστρονομίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών διέψευσε κινδύνους για τον αστεροειδή -υπό την ονομασία 163373- που πλησίασε τη Γη στις 15 Φεβρουαρίου.

«Η απόσταση είναι μεγάλη, δεν είναι πραγματικά επικίνδυνη. Ο αστεροειδής είναι ενδιαφέρων από επιστημονική άποψη, αλλά στην πράξη, δεν είναι επικίνδυνος» ανέφερε ο Σούστοφ.

Υπενθυμίζεται ότι, στα τέλη Ιανουαρίου, η NASA ανέφερε ότι ο προαναφερθείς αστεροειδής με διάμετρο ανάμεσα στα 440 και στα 990 μέτρα θα πλησίαζε τον πλανήτη μας στις 15 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχοι, περισσότεροι από 40 αστεροειδείς έως 100 μέτρα θα πλησιάσουν, φέτος, κοντά στη Γη σε απόσταση μικρότερης μεταξύ του πλανήτης μας και της Σελήνης.

Ο εν λόγω αστεροειδής ανακαλύφθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1995 και ταξινομήθηκε ως μία από τις ομάδες αστεροειδών του Απόλλωνα που βρίσκονται μέσα από την τροχιά της Γης, γι’ αυτό θεωρούνται δυνητικά επικίνδυνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.