ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

NASA: Επιστήμονες εντόπισαν πλανήτη που μοιάζει με τη Γη

Θα μπορούσε στο μέλλον να κατοικηθεί

NASA: Επιστήμονες εντόπισαν πλανήτη που μοιάζει με τη Γη

H NASA προχώρησε σε μια νέα ανακάλυψη καθώς εντόπισε έναν πλανήτη που μοιάζει με τη Γη, 40 έτη φωτός μακριά, μέρος που θα μπορούσε να φιλοξενήσει στο μέλλον την ανθρώπινη ζωή.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail, ο εξωπλανήτης, που ονομάζεται «Gliese 12b», είναι ελαφρώς μικρότερος από τον πλανήτη μας και έχει εκτιμώμενη θερμοκρασία επιφάνειας τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Οι αστρονόμοι σχεδιάζουν τώρα να αναλύσουν τον Gliese 12b για να προσδιορίσουν εάν έχει μια ατμόσφαιρα παρόμοια με τη Γη, η οποία θα μπορούσε να αποκαλύψει εάν ο εξωπλανήτης μπορεί να διατηρήσει τη σωστή θερμοκρασία για να σχηματιστεί νερό στην επιφάνειά του – μια απαραίτητη προϋπόθεση για την υποστήριξη της ζωής.

Ο Gliese 12b έχει χαρακτηριστεί ως ο «πλησιέστερος, πιο εύκρατος κόσμος στο μέγεθος της Γης μέχρι σήμερα» και είναι υποψήφιος για μελλοντική εξερεύνηση από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA.

Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων χρησιμοποίησε το TESS (Δορυφόρος Έρευνας Διέλευσης Εξωπλανητών) της NASA για να αποσαφηνίσει την ακριβή θέση του Gliese 12b.

«Ο Gliese 12b αντιπροσωπεύει έναν από τους καλύτερους στόχους για να μελετήσουμε εάν οι πλανήτες μεγέθους της Γης που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από δροσερά αστέρια μπορούν να διατηρήσουν την ατμόσφαιρά τους, ένα κρίσιμο βήμα για την κατανόησή μας όσον αφορά στην κατοικησιμότητα σε πλανήτες σε ολόκληρο τον γαλαξία μας», δήλωσε ο Shishir Dholakia, διδακτορικός φοιτητής στο Κέντρο Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Νότιου Κουίνσλαντ στην Αυστραλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Επειδή ο Gliese 12b βρίσκεται μεταξύ Γης και Αφροδίτης σε θερμοκρασία, η ατμόσφαιρά του θα μπορούσε να μας διδάξει πολλά για τα μονοπάτια κατοικιμότητας που ακολουθούν οι πλανήτες καθώς αναπτύσσονται», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.