Η Κίνα «τα βάζει» με τις ΗΠΑ για το TikTok: «Σταματήστε τις αδικαιολόγητες επιθέσεις»

Το Πεκίνο απαντά στο τελεσίγραφο της Ουάσινγκτον για κλείσιμο της εφαρμογής αν δεν πουλήσει η κινεζική μητρική εταιρεία όλες τις μετοχές της

Η Κίνα «τα βάζει» με τις ΗΠΑ για το TikTok: «Σταματήστε τις αδικαιολόγητες επιθέσεις»

Το αμερικανικό τελεσίγραφο για απαγόρευση του TikTok στο αμερικανικό έδαφος, αν η κινεζική μητρική εταιρεία δεν πουλήσει όλες τις μετοχές της διάσημης εφαρμογής, προκάλεσε την αντίδραση της Κίνας.

Το Πεκίνο κάλεσε την Ουάσινγκτον να σταματήσει «τις αδικαιολόγητες επιθέσεις» εναντίον της εφαρμογής TikTok, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν να επισημαίνει ότι η Ουάσινγκτον «μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει αποδείξεις ότι το TikTok απειλεί την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ».

«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για θέματα ασφάλειας δεδομένων, να σταματήσουν τις αδικαιολόγητες επιθέσεις (εναντίον του TikTok) και να προσφέρουν ένα εμπορικό περιβάλλον ανοικτό, δίκαιο, αμερόληπτο και χωρίς διακρίσεις» στις ξένες εταιρείες, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το τελεσίγραφο του Λευκού Οίκου

Ο Λευκός Οίκος έθεσε τελεσίγραφο: αν το TikTok παραμείνει στην ιδιοκτησία της κινεζικής ByteDance, θα απαγορευθεί στις ΗΠΑ. Η κίνηση έρχεται στο τέλος μιας σειράς μέτρων που έχουν πάρει Αμερικανοί αξιωματούχοι και βουλευτές, οι οποίοι ανησυχούν ότι το TikTok θα δώσει στοιχεία για τους Αμερικανούς χρήστες της εφαρμογής στην κινεζική κυβέρνηση. Η εφαρμογή έχει περισσότερους από 100 εκατ. χρήστες στις ΗΠΑ.

Το ζήτημα της εφαρμογής είχε τεθεί και από τον Ντόναλντ Τραμπ, που το 2020 είχε προσπαθήσει να την απαγορεύσει, ωστόσο τα αμερικανικά δικαστήρια τον εμπόδισαν.

Η Μπρουκ Ομπεργουέτερ, εκπρόσωπος του TikTok, δήλωσε ότι η εταιρεία πρόσφατα ενημερώθηκε από την επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ (CFIUS) ότι οι Κινέζοι ιδιοκτήτες της εφαρμογής πρέπει να πουλήσουν τις μετοχές τους. Σε διαφορετική περίπτωση το TikTok ενδέχεται να απαγορευθεί στις ΗΠΑ.

Ο Λευκός Οίκος έχει ήδη απαγορεύσει στους εργαζόμενους σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες να έχουν την εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα. Αντίστοιχα βήματα έχουν λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η κυβέρνηση του Καναδά για τους δικούς τους υπαλλήλους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.