ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ακόμη παιδεύεσαι με τον κύβο του Ρούμπικ; Αλγόριθμος το λύνει με 20 κινήσεις

Όχι από ανθρώπινο χέρι

Ακόμη παιδεύεσαι με τον κύβο του Ρούμπικ; Αλγόριθμος το λύνει με 20 κινήσεις

Ένας αλγόριθμος έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ των 50 κινήσεων και πλέον χρειάζονται μόλις 20 κινήσεις για να λυθεί ο Κύβος του Ρούμπκ .

Ένας αλγόριθμος από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια που επινόησε ο καθηγητής Πιερ Μπάλντι και φοιτητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια έκανε το μικρό θαύμα.

Πρόκειται για τον αλγόριθμο «Deep-Cube A» που χρησιμοποιεί μία νέα τεχνική την λεγόμενη «αυτοδίδακτη προσέγγιση», επιλύοντας το 100% όλων των σχημάτων που δοκιμάστηκαν. Στο 60% των περιπτώσεων το κατάφερε και μάλιστα με τον πιο γρήγορο τρόπο.

«Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κερδίσει του καλύτερους ανθρώπους στο σκάκι, αλλά για πιο περίπλοκα παζλ, όπως ο κύβος του Ρούμπικ, δεν υπήρχε τρόπος επίλυσης, οπότε υπήρχε περιθώριο για νέες προσεγγίσεις», δήλωσε ο καθηγητής Μπάλντι.

Ο αλγόριθμος κατάφερε μόλις με 20 κινήσεις να λύσει τον Κύβο του Ρούμπικ των ώρα που το παγκόσμιο ρεκόρ είναι 50.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κύβος του Ρούμπικ είναι παζλ τριών διατάσεων που δημιουργήθηκε το 1974 και σκοπός είναι όλα τα τετράγωνα του κύβου να έχουν το ίδιο χρώμα στην όψη του κύβου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.