ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρωτοποριακό ιαπωνικό σύστημα πρόβλεψης ατυχημάτων – Δείτε τι κάνει (βίντεο)

Πρωτοποριακό ιαπωνικό σύστημα πρόβλεψης ατυχημάτων – Δείτε τι κάνει (βίντεο)

Ένα πρωτοποριακό σύστημα που σταματά αυτόματα το λεωφορείο όταν ανιχνεύει κάποιο πρόβλημα του οδηγού στον αυτοκινητόδρομο, έχει αναπτύξει η εταιρεία Hino Motors, πρόκειται να εγκατασταθεί για πρώτη φορά σε επαγγελματικά οχήματα.

Υπάρχουν αρκετά τροχαία ατυχήματα στην Ιαπωνία που προκαλούνται από την ξαφνική απώλεια συνείδησης του οδηγού κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Το σύστημα χρησιμοποιεί μια υπέρυθρη κάμερα η οποία παρακολουθεί τον οδηγό σε περίπτωση πτώσης του σώματός του ή τύφλωσης. Επιπλέον, το λεωφορείο θα σταματήσει αυτόματα αν η κάμερα δει ότι πάει να βγει από τη λωρίδα οδήγησης. Όταν το όχημα αρχίζει να επιβραδύνει, τα φώτα των φρένων αναβοσβήνουν και ενεργοποιείται η κόρνα για να ειδοποιήσει τη γύρω περιοχή, ότι υπάρχει πρόβλημα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η πρώτη στον κόσμο που ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά αυτά σε εμπορικά οχήματα, όπως τα λεωφορεία, όπως αναφέρει το NHK.

Όπως δήλωσε ο εφευρέτης του συστήματος της Hino Motors, κ. Hirokazu Okuyama: «Τα λεωφορεία και τα μεγάλα φορτηγά μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές όταν συμβεί κάποιο ατύχημα. Θέλουμε να εργαστούμε ενεργά για την πρακτική εφαρμογή της τελευταίας τεχνολογίας ασφαλείας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/nhk_news/status/1139468643757174784

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.