Ο Ε.Μασκ θέλει να εμφυτέψει τσιπάκι στον εγκέφαλο ώστε να καταργήσει την γλώσσα σε 5 χρόνια!

Ο Ε.Μασκ θέλει να εμφυτέψει τσιπάκι στον εγκέφαλο ώστε να καταργήσει την γλώσσα σε 5 χρόνια!

Ο διαβόητος επιχειρηματίας Elon Musk «κτύπησε» πάλι: Αυτή τη φορά προέβλεψε ότι η ανάγκη για ομιλία ή για γνώση ξένων γλωσσών θα καταστεί αχρείαστη ακόμη και σε πέντε χρόνια από σήμερα, προσθέτοντας ότι μπορεί να την διατηρήσουμε για κάποιο διάστημα για συναισθηματικούς λόγους και μόνο.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Joe Rogan το αφεντικό της Tesla και της Space X έκανε την πρόβλεψη αυτή μιλώντας για τα σχέδιά του αναφορικά με τη νέα του εταιρεία την Neuralink.

Ο ίδιος είπε ότι ελπίζει ότι η νέα του εταιρεία θα μπορέσει να εμφυτέψει ένα μικροεπεξεργαστή στον ανθρώπινο εγκέφαλο για πρώτη φορά μέσα στον επόμενο χρόνο.

Το τσιπ το οποίο θα λειτουργεί με μπαταρία θα εμφυτευθεί στον ανθρώπινο εγκέφαλο και τα ηλεκτρόδιά του με «πολύ προσοχή», όπως είπε να συνδεθούν με τους νευρώνες.

«Αυτά μπορεί να διασυνδεθούν με οποιοδήποτε μέρος του εγκεφάλου κάτι που θα βοηθήσει ασθενείς με πρόβλημα όρασης για παράδειγμα», είπε ο Ε.Μάσκ.

Αν και τα τσιπ πρώτης γενιάς θα εστιάσουν στο να θεραπεύουν ζημιές που έχει υποστεί ο εγκέφαλος και άλλες εκφυλιστικές ασθένειες, ο Μασκ είπε πως αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν και σε άλλα πράγματα.

«Δεν θα χρειάζεται να μιλάς. Μπορεί να μιλάμε αλλά θα το κάνουμε για συναισθηματικούς και μόνο λόγους», είπε.

«Θα μπορείς να επικοινωνείς πολύ γρήγορα και με πολύ καλύτερη “ακρίβεια”. Δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος τι θα γίνει με την ομιλία. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι κάτι σαν το Matrix. Θέλεις να μιλήσεις σε μια ξένη γλώσσα; Απλά θα κατεβάζεις το πρόγραμμα της γλώσσας που θέλεις να μιλήσεις».

Σε ερώτηση πότε η εταιρεία του θα είναι ικανή να αναπτύξει μια τέτοια τεχνολογία ο ίδιος απάντησε σε πέντε με δέκα χρόνια, εάν η τεχνολογία διατηρήσει τους σημερινούς ρυθμούς εξέλιξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.