ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κινέζικη εταιρία ζητάει 1,4 δισ. δολάρια από την Apple – Δείτε τον λόγο

Κινέζικη εταιρία ζητάει 1,4 δισ. δολάρια από την Apple – Δείτε τον λόγο

Το ποσό των10 δισ. γιουάν, δηλαδή 1,4 δισ. δολάρια, ζητάει η κινεζική εταιρία τεχνητής νοημοσύνης Shanghai Zhizhen Intelligent Network Technology Co Ltd, γνωστή και ως Xiao-i, από την Apple.

Η εταιρία υπέβαλε αγωγή σε βάρος της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρίας τεχνολογίας, υποστηρίζοντας ότι έχει παραβιάσει ευρεσιτεχνίες της. Οι Κινέζοι ζητούν, τώρα, αποζημίωση και απαιτούν από τους Αμερικανούς να σταματήσουν την κατασκευή, τη χρήση, την υπόσχεση πώλησης, την πώληση και την εισαγωγή προϊόντων που παραβιάζουν ευρεσιτεχνία της.

Στην αγωγή, η οποία υποβλήθηκε σε κινεζικό δικαστήριο, η Shanghai Zhizhen Intelligent Network Technology Co Ltd υποστηρίζει πως η τεχνολογία αναγνώρισης φωνής «Siri» της Apple παραβιάζει πατέντα, που είχε αιτηθεί το 2004 και κατοχύρωσε το 2009.

Η Apple, από την πλευρά της, ανέφερε πως η «Siri» δεν έχει χαρακτηριστικά που να περιλαμβάνονται στην ευρεσιτεχνία της κινεζικής εταιρίας, η οποία έχει να κάνει με παιχνίδια και instant messaging. Εξέφρασε, παράλληλα, την απογοήτευσή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε τα γεγονότα στο δικαστήριο και θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στο να παρέχουμε τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες του κόσμου στους πελάτες μας», συμπλήρωσε η αμερικανική εταιρία στην ανακοίνωσή της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.