ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυξήθηκαν οι αναρτήσεις των χρηστών του Facebook και του Instagram

Αυξήθηκαν οι αναρτήσεις των χρηστών του Facebook και του Instagram

Οι αναρτήσεις των χρηστών του Facebook και του Instagram αυξήθηκαν, παρά την αντίδραση των διαφημιστών.

Το Facebook αφαίρεσε 22,5 εκατομμύρια αναρτήσεις κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου που παραβίαζαν τους κανόνες του κατά της ρητορικής μίσους.

Εντωμεταξύ, στο Instagram, ο αριθμός των δημοσιεύσεων μίσους που αφαιρέθηκαν υπερ-τετραπλασιάστηκε – σε 3,3 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο από 800.000 κατά το προηγούμενο τρίμηνο. Το Facebook δεν ανέφερε τον αριθμό των παραβιάσεων ως προς τη ρητορική μίσους στο Instagram κατά το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους.

«Αυτή η αλλαγή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση της τεχνολογίας προληπτικής ανίχνευσης», δήλωσε ο Guy Rosen, αντιπρόεδρος ακεραιότητας του Facebook, αποδίδοντας την άνοδο στη βελτιωμένη τεχνολογία εντοπισμού και κατάργησης αναρτήσεων, και μάλιστα σε περισσότερες γλώσσες.

Τα νέα έρχονται καθώς το Facebook αντιμετωπίζει αυξανόμενο έλεγχο για το περιεχόμενο μίσους και διακρίσεων που δημοσιεύουν οι χρήστες. Τον Ιούλιο, περισσότεροι από 1.000 διαφημιζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων εταιρειών όπως η Unilever και η Coca-Cola, μποϊκοτάρισαν την αγορά διαφημίσεων στο Facebook σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν την εταιρεία να κάνει περισσότερα για να αστυνομεύσει την υπηρεσία της.

Στις συνεχιζόμενες προσπάθειές του για να δείξει ότι καταπολεμά επιθετικά τη ρητορική μίσους, το Facebook είπε ότι οι αλγόριθμοί του βελτιώνονται στον εντοπισμό παραβιάσεων πριν οι χρήστες παραπονεθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι η τεχνολογία της επεσήμανε σχεδόν το 95% των αναρτήσεων μίσους στο Facebook προτού το αναφέρουν οι χρήστες, από 89% το προηγούμενο τρίμηνο, και ότι ταυτοποίησε προληπτικά το 84% των αναρτήσεων στο Instagram, από 45% το προηγούμενο τρίμηνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.