Δείτε γιατί δεν πρέπει να φορτίζετε το κινητό σας ενώ κοιμάστε (βίντεο)

Δείτε γιατί δεν πρέπει να φορτίζετε το κινητό σας ενώ κοιμάστε (βίντεο)

Γνωρίζατε πως δεν πρέπει να φορτίζετε το κινητό σας, ενώ κοιμάστε το βράδυ;

Τα smartphones έχουν γίνει προέκταση των χεριών μας. Όπου και να είμαστε έχουμε το κινητό μας στο χέρι. Στο μετρό, στο λεωφορείο, στο καναπέ, στην τουαλέτα, ακόμα και λίγα λεπτά πριν μας πάρει ο ύπνος.

Ξαπλώνουμε και αντί να αφήσουμε μακριά το smartphone έτσι ώστε να ηρεμήσουν τα μάτια μας και ο εγκέφαλος μας από τη χρήση, το πιάνουμε στα χέρια μας και μπαίνουμε για ακόμη μία φορά στα social media.

Και όταν είμαστε έτοιμοι να κοιμηθούμε, το συνδέουμε στον φορτιστή για να έχουμε μπαταρία την επόμενη ημέρα. Είναι μία συνήθεια που έχει η πλειοψηφία όσων έχουν smartphone. Όμως είναι μία πολύ κακή συνήθεια που πρέπει όμως να σταματήσουμε αμέσως. Ο λόγος; Η «υγεία» του κινητού.

Σύμφωνα με τους Times υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για να σταματήσουμε και είναι οι εξής:

Καταστρέφεται η μπαταρία του

Oι μπαταρίες που τροφοδοτούν τις αγαπημένες σου συσκευές, έχουν περιορισμένο χρόνο που αντέχουν και στη συνέχεια απλώς εξαντλούνται πολύ γρήγορα. Αν τη φορτίζεις για 8 ώρες το βράδυ, τότε την καταστρέφεις και τελειώνει πιο γρήγορα από όσο θα έπρεπε.

Υπάρχει κίνδυνος φωτιάς

Μπορεί να νομίζουμε ότι αυτό είναι απίθανο να συμβεί, όμως υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις αυτανάφλεξης κινητών κατά τη διάρκεια φόρτισης. Δεν παίζουμε με τέτοια θέματα.

Δεν χρειάζονται 8 ώρες φόρτισης

Ας υποθέσουμε ότι κοιμάσαι 8 ώρες. Σίγουρα το κινητό τηλέφωνο δεν χρειάζεται τόσες πολλές για να φορτίσει πλήρως. Έρευνες έχουν δείξει πως για να φορτίσει το κινητό χρειάζονται περίπου 30 λεπτά με μια ώρα. Γιατί να το αφήνεις περισσότερο;

Το κινητό δίπλα από το κρεβάτι δεν είναι καλή ιδέα

Το γνωρίζουμε όλοι, αλλά δεν το τηρούμε. Το κινητό εκπέμπει ακτινοβολία που είναι κακή για την υγεία. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει ότι δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε καλά. Το μπλε φως του κινητού σου, διαταράσσει την παραγωγή μελατονίνης στον εγκέφαλο και μειώνει την ποιότητα του ύπνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.