ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η ιστορία πίσω από την προσπάθεια της Microsoft για την αγορά της Nintendo

Η ιστορία πίσω από την προσπάθεια της Microsoft για την αγορά της Nintendo

Πολλές είναι οι ιστορίες που έχουν να πουν οι άνθρωποι της Microsoft, με μία από τις κορυφαίες να αφορά την εξαγορά της Nintendo.

Με αφορμή την συμπλήρωση των 20 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου Xbox, το δίκτυο Bloomberg πήρε συνεντεύξεις από πολλά άτομα που συμμετείχαν στη δημιουργία της ιστορικής κονσόλας βιντεοπαιχνιδιών. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες μοιράστηκε ο Bob McBreen, πρώην επικεφαλής ανάπτυξης της Microsoft, ο οποίος αποκάλυψε πως η εταιρεία είχε προσεγγίσει πολλά μεγαθήρια της βιομηχανίας του gaming για να τα εξαγοράσει με στόχο να εδραιωθεί στον χώρο.

Όταν η Microsoft προσπάθησε να εξαγοράσει Nintendo και EA

Ανάμεσα στις εταιρείες που προσπάθησε να εξαγοράσει, ήταν η Nintendo, η EA, η Midway και η Square Enix! Φυσικά η EA απάντησε με ένα απλό «όχι, ευχαριστούμε», ωστόσο για τη Nintendo η… ιστορία τράβηξε λίγο περισσότερο. Ο τότε CEO της Microsoft, Steve Ballmer, κανόνισε ταξίδι αξιωματούχων της εταιρείας στην Ιαπωνία για να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις της.

Ο Kevin Bachus, ένας εκ των συνιδρυτών του Xbox, δήλωσε για το θέμα: «Ο Steve μας είπε να συναντηθούε με τη Nintendo για να συζητήσουμε εάν τους ενδιαφέρει η προοπτική να προχωρήσουμε στην εξαγορά τους. Τι έκαναν; Πέθαναν στα γέλια. Φανταστείτε να έχετε κάποιον απέναντι σας και να σας κοροϊδεύει για περίπου μία ώρα. Κάπως έτσι εξελίχθηκε η συνάντηση μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H Microsoft ήθελε να ασχοληθεί με τις συσκευές της Nintendo και η εταιρεία της Ασίας με τα παιχνίδια, όμως δεν προχώρησε η συγκεκριμένα συνεργασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.