ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανθρωποειδές ρομπότ για τη φροντίδα ασθενών με κορωνoϊό δημιουργούν επιστήμονες

Ανθρωποειδές ρομπότ για τη φροντίδα ασθενών με κορωνoϊό δημιουργούν επιστήμονες

Μια ομάδα επιστημόνων με έδρα το Χονγκ Κονγκ που δημιούργησε το περίφημο γυναικοειδές ρομπότ Sophia, λανσάρει ένα νέο πιλοτικό μοντέλο που στοχεύει στην αγορά της υγειονομικής περίθαλψης.

Πρόκειται για μια νοσοκόμα ρομπότ που ονομάζεται Grace.

“Το ρομπότ επικεντρώνεται στην αγορά υγειονομικής περίθαλψης. Σκοπός του είναι να φροντίζει τους ηλικιωμένους ή τους μολυσμένους με κορονοϊό ασθενείς μεμονωμένα. Ντυμένη με μπλε στολή νοσοκόμας, η Grace έχει ασιατικά χαρακτηριστικά και καστανά μαλλιά. Έχει θερμικό imager στο στήθος της που μετρά τη θερμοκρασία του ασθενούς. Το ρομπότ χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για διάγνωση και μπορεί να μιλήσει αγγλικά και κινέζικα “, λέει το μήνυμα.

Σύμφωνα με τον David Lake, εκτελεστικό διευθυντή της κοινοπραξίας Hanson Robotics και Singularity Studio, το Awakening Health σκοπεύει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή της beta έκδοσης της Grace έως τον Αύγουστο και σχεδιάζει να προσφέρει πλήρως την Grace στο Χονγκ Κονγκ, την ηπειρωτική Κίνα, την Ιαπωνία και την Κορέα του χρόνου.

Το κόστος των ανθρωποειδών ρομπότ , το οποίο είναι πλέον συγκρίσιμο με αυτό των πολυτελών αυτοκινήτων, θα μειωθεί καθώς η εταιρεία παράγει δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες μονάδες.

Η Hanson εξήγησε ότι η Grace μπορεί να μιμηθεί δράσεις με περισσότερους από 48 μεγάλους μυς του προσώπου και έχει μια ηρεμιστική συμπεριφορά σχεδιασμένη να είναι ελαφρώς παρόμοια με τους χαρακτήρες του anime. “Η ανθρώπινη εμφάνιση προάγει την εμπιστοσύνη και τη φυσική αλληλεπίδραση, επειδή έχουμε συνηθίσει ένα πρόσωπο για την επικοινωνία”, είπε.

“Η έναρξη της Grace οφειλόταν στην επείγουσα ανάγκη για ανθρωποειδή ρομπότ σε μια πανδημία“, πρόσθεσε ο Kim Min-Sung, καθηγητής επικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.