ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων λόγω Zίκα ζητά ο ΟΗΕ

Την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων λόγω Zίκα ζητά ο ΟΗΕ

Ο Ύπατος Αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κάλεσε σήμερα τα κράτη που πλήττονται από τον ιό Zίκα, να υποστηρίξουν το δικαίωμα διακοπής της κύησης.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη, να θέσουν στη διάθεση των πολιτών συμβουλευτικές υπηρεσίες στους τομείς των σεξουλικών σχέσεων και της αναπαραγωγής.

«Νόμοι και πολιτικές που περιορίζουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές πρέπει να αναθεωρηθούν επειγόντως σε εναρμόνιση με τις υποχρεώσεις σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ώστε να διασφαλισθεί στην πράξη το δικαίωμα στην υγεία για όλους», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Υπατος Αρμοστής Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν.

Ο ιός έχει συνδεθεί με την μικροκεφαλία, μία κατάσταση που οδηγεί στη γέννηση μωρών με μικρά κεφάλια και γενετικές ανωμαλίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εκπρόσωπος του Υπατου Αρμοστή Σεσίλ Πουγί, όταν ερωτήθηκε σχετικά με χώρες, όπως το Ελ Σαλβαδόρ που ποινικοποιούν την άμβλωση, δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων «Για τον λόγο αυτόν ζητούμε από τις κυβερνήσεις αυτές να γυρίσουν πίσω και να τροποποιήσουν αυτούς τους νόμους, διότι πώς μπορεί να ζητήσει κανείς από τις γυναίκες αυτές να παραμείνουν έγκυοι; Επίσης όμως πώς μπορεί κανείς να μην προσφέρει σε αυτές άμεση ενημέρωση που είναι διαθέσιμη, αλλά επίσης και τη δυνατότητα διακοπής της κύησής τους, εάν το επιθυμούν».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.