ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πως να αντιμετωπίσετε τη γκρίνια του παιδιού σας

Πως να αντιμετωπίσετε τη γκρίνια του παιδιού σας

Τα παιδιά γκρινιάζουν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Οι εξάρσεις γκρίνιας στα παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι ιδιαίτερα συχνές και οφείλονται σε έντονη συναισθηματική φόρτιση που βιώνει το παιδί και την οποία δυσκολεύεται λόγω της συναισθηματικής και λεκτικής του ανωριμότητας να διαχειριστεί.

Επίσης υπάρχουν παιδιά που κάποια περίοδο γίνονται αφόρητα γκρινιάρικα, και άλλα που απλά γεννήθηκαν έτσι.

Εκείνο που πρέπει να κάνετε είναι να παρατηρήσετε καλά τη συμπεριφορά του παιδιού. Πότε ακριβώς γκρινιάζει: Όταν θέλει να πάρει κάτι από εσάς, όταν νευριάζει, όταν δεν μπορεί να καταφέρει κάτι, όταν είναι κουρασμένο;

Τι πρέπει να κάνετε:

-Μιλήστε στο παιδί σας ήρεμα όσο και αν αυτό γκρινιάζει ( γνωρίζουμε ότι μόνο εύκολο δεν είναι αλλά προσπαθήστε.)

-Αποφύγετε τις ακραίες συμπεριφορές (αδιαφορία ή υπερβολικός ζήλος ανταπόκρισης) για να μην τονίσουμε περαιτέρω αυτή τη συμπεριφορά.

-Εντοπίστε τα πιθανά αίτια (πρακτικά ή συναισθηματικά) που δυσκολεύουν το παιδί να νιώσει καλά.

-Οριοθετείστε το παιδί και ενθαρρύνετε την αποδεκτή συμπεριφορά.

-Αποφύγετε να υποχωρήσετε λόγω κόπωσης στη γκρίνια που «χρησιμοποιείται» ως μέσο απόκτησης κάποιας επιθυμίας.

-Δείξτε στο παιδί πιο θετικούς, δημιουργικούς τρόπους για να αποκτήσει αυτό που επιθυμεί.

– Διερευνήστε ποια από τις ψυχολογικές και συναισθηματικές ανάγκες του παιδιού μένει ανικανοποίητη, αφού η έλλειψή τους συχνά εκφράζεται με γκρίνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: mothersblog.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.