ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κλασικό παιδικό βιβλίο επαναπροσδιορίζει τους ρόλους των δύο φύλων! [φωτο]

Κλασικό παιδικό βιβλίο επαναπροσδιορίζει τους ρόλους των δύο φύλων! [φωτο]

Τα κορίτσια θέλουν κούκλες-πολεμίστριες και τα αγόρια θέλουν να μαγειρεύουν. Είναι σαφές ότι τα στερεότυπα των φύλων του 1950 απλά δεν έχουν καμία σχέση στη σημερινή κοινωνία, γεγονός που αντιλήφθηκε ο διάσημος συγγραφέας παιδικών βιβλίων και εικονογράφος Richard Scarry, ακόμη από τη δεκαετία του ’80.

Το 1980, ο ίδιος αναδιαμόρφωσε την εικονογράφηση του δημοφιλούς βιβλίου «Best Word Book Ever», που αρχικά δημοσιεύθηκε το 1963, για να δώσει στα θηλυκά ζώα που απεικονίζονταν πιο δυναμικές θέσεις εργασίας. Επαναδιατύπωσε την «όμορφη αεροσυνοδό» Scarry απλά σε «αεροσυνοδό» και πρόσθεσε και τον πατέρα κούνελο σε μια σκηνή στην κουζίνα, έτσι ώστε και οι δύο γονείς να κάνουν δουλειές του σπιτιού.

Δείτε την αρχική έκδοση σε σύγκριση με την έκδοση του 1991

Ο καθένας μπορεί να είναι ένας πυροσβέστης, όχι μόνο οι άνδρες

Και οι άνδρες μπορούν να μαγειρέψουν

Οι πιλότοι και οι αεροσυνοδοί δεν είναι απαραίτητο να είναι όμορφοι

Και τα κορίτσια μπορούν να «κυνηγούν» τα αγόρια

Όταν μεγαλώσεις, να γίνεις ένας επιστήμονας αντί ένας καουμπόι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.