ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πώς οι οθόνες μπορούν να δημιουργήσουν διαταραχές στην επικοινωνία σε βρέφη και παιδιά μέχρι 2 ετών

Πώς οι οθόνες μπορούν να δημιουργήσουν διαταραχές στην επικοινωνία σε βρέφη και παιδιά μέχρι 2 ετών

Με ποιο τρόπο μπορούν οι οθόνες να επηρεάσουν τη συγκέντρωση και την ανάπτυξη λόγου και ομιλίας των παιδιών;

Όταν αφήνουμε τα βρέφη και τα νήπια μπροστά σε μία οθόνη, ενώ όλο και κάπου θα έχουμε ακούσει ή διαβάσει ότι αυτό δεν είναι εποικοδομητικό για ένα παιδί που αναπτύσσεται, θα πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς τις ενδεχόμενες συνέπειες στην ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι αυτά τα παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν προβλήματα στον λόγο, στην ομιλία και στη συγκέντρωση σε σχέση με τα παιδιά που δεν αφιερώνουν χρόνο μπροστά στην οθόνη.

Αρκεί να αναλογιστούμε ότι το βρέφος ή νήπιο μπροστά στην οθόνη συνήθως σιωπά, δεν μπαμπαλίζει ούτε πειραματίζεται με τις φωνούλες και χάνει πολύτιμες ευκαιρίες για αλληλεπίδραση και παιχνίδι με τους οικείους του που είναι απαραίτητα συστατικά της υγιούς ανάπτυξης της επικοινωνίας του. Ακόμη, συνηθίζει την γρήγορη εναλλαγή εικόνων και μετά δυσκολεύεται να παραμείνει συγκεντρωμένο σε μία δραστηριότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο βίντεο που ακολουθεί αναλύονται αυτές οι συνέπειες στην ανάπτυξη της συγκέντρωσης, του λόγου και της ομιλίας των παιδιών, αλλά και το πόση ώρα επιτρέπεται να παρακολουθεί ένα νήπιο οθόνες και από ποια ηλικία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.