ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μερικά σημάδια που πρέπει να προσέξετε για να δείτε αν σας απατά!

Μερικά σημάδια που πρέπει να προσέξετε για να δείτε αν σας απατά!

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν το άλλο σας «μισό» είναι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να… έχετε δίκιο για τις αμφιβολίες σας.

Ένας από τους τρόπους που μπορεί να διαπιστώσει κανείς την αθωότητα (ή μάλλον την ενοχή) κάποιου είναι να το πιάσει να λέει κάποιο ψέμα. Την εκδοχή «σε πιάνω στα πράσα» δε χρειάζεται καν να τη σχολιάσουμε.

Κι αν θέλετε μερικά ακόμη «σημάδια» που μπορεί να δείχνουν, ότι το ταίρι σας δεν είναι και τόσο… αφοσιωμένο όσο θα θέλατε, διαβάστε παρακάτω μερικά σημάδια που θα μπορούσατε να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του Business Insider.

1. Ζητήστε τη γνώμη κάποιου φίλου

Οι άλλοι (φίλοι, αλλά ακόμη και ένας ξένος) έχουν μια παράξενη ικανότητα να ανιχνεύουν πότε δεν πάει κάτι καλά στη σχέση κάποιου άλλου.

Μια ομάδα ψυχολόγων από το πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ στις ΗΠΑ εξέτασαν την παραπάνω θεωρία, βάζοντας ζευγάρια να ζωγραφίσουν ένα αντικείμενο μαζί, με τον ένα από τους δύο να έχει τα μάτια δεμένα και τον άλλο να δίνει οδηγίες για το πώς να καταφέρει να σχεδιάσει το αντικείμενο.

Πριν από την έναρξη του πειράματος, τα ζευγάρια απάντησαν σε μερικές ερωτήσεις για τη σχέση τους ξεχωριστά ο ένας από τον άλλο, συμπεριλαμβανομένου του αν είχαν απατήσει ποτέ το σύντροφό τους ή όχι.

Στη συνέχεια, μια ομάδα ξένων ανθρώπων παρακολούθησε τα βίντεο και μάντεψε ποια από τα ζευγάρια περιελάμβαναν έναν «ένοχο» (που είχε απατήσει).

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εθελοντές-ξένοι είχαν μαντέψει με ακρίβεια.

2. Σκεφτείτε το ενώ ασχολείστε με κάτι άλλο

Οι άνθρωποι είναι γενικά κακοί κριτές του χαρακτήρα, τουλάχιστον συνειδητά. Όταν όμως δίνουν στον εαυτό τους το χρόνο να επεξεργαστεί τις πράξεις και τη συμπεριφορά κάποιου άλλου υποσυνείδητα, τότε τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα και είναι σε καλύτερη θέση στο να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα.

3. Ακούστε προσεχτικά το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν

Μια πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο Southern Methodist University με επικεφαλής τον καθηγητής ψυχολογίας James W. Pennebaker, διαπίστωσε ότι συγκεκριμένα μοτίβα ομιλίας βοηθούν στο να προβλέψει κανείς, αν κάποιος προσπαθεί να αποφύγει την αλήθεια.

Οι ερευνητές βρήκαν, ότι οι ψεύτες έτειναν να χρησιμοποιούν λιγότερες λέξεις:

-πρώτου προσώπου, όπως «εγώ», «εμένα», «μου»

-γνωστικές λέξεις, όπως «συνειδητοποιώ» ή «πιστεύω/σκέφτομαι»

-αποκλειστικές λέξεις, όπως «αλλά» ή «εκτός/πλην»

…όμως έτειναν να χρησιμοποιούν περισσότερες από αυτούς τους τύπους:

-αρνητικά φορτισμένες λέξεις, όπως «μίσος», «θυμός», ή «εχθρός»

-ρήματα κίνησης, όπως «περπατώ» ή «κινούμαι»

4. Ακούστε τον ήχο της φωνής τους

Καναδοί ερευνητές ζήτησαν πρόσφατα από μια ομάδα εθελοντών να ακούσουν μερικές φωνές και να αξιολογήσουν πόσο ελκυστικό έβρισκαν κάθε ομιλητή. Στη συνέχεια τους ζήτησαν να κρίνουν πόσο πιθανό θεωρούσαν κάθε ένας από αυτούς να απατήσει το σύντροφό του.

Οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να απαντήσουν, ότι οι άντρες με πιο «χαμηλή» φωνή είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι άπιστοι, ενώ οι άντρες ισχυρίστηκαν το ίδιο για τις γυναίκες με «ψιλές» φωνές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έρευνες έχουν δείξει, ότι οι άντρες με περισσότερη τεστοστερόνη τείνουν να έχουν πιο «βαριές/χαμηλές» φωνές και απ’ ό,τι έχει φανεί, τα υψηλότερα ποσοστά τεστοστερόνης στους άντρες έχουν συσχετιστεί με υψηλότερες πιθανότητες… απιστίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.