ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αν νομίζετε ότι ο έρωτας φέρνει ευτυχία κάνετε λάθος – Δείτε γιατί…

Αν νομίζετε ότι ο έρωτας φέρνει ευτυχία κάνετε λάθος – Δείτε γιατί…

Αμέτρητες έρευνες και βιβλία αυτοβοήθειας ισχυρίζονται ότι όσοι κάνουν περισσότερο σεξ είναι και στον δρόμο της ευτυχίας. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει αυτή τη θετική σχέση μεταξύ σεξ και ευτυχίας, χωρίς απαραίτητα να είναι το πρώτο που οδηγεί στο δεύτερο.

Πρώτα απ’ όλα, αν κάποιος είναι ευτυχής, για παράδειγμα, θα μπορούσε να έχει και μεγαλύτερη διάθεση για περισσότερο σεξ (αυτό που οι ερευνητές αποκαλούν «αντίστροφη αιτιότητα»), ή αν είναι κάποιος υγιής, θα μπορούσε επίσης να είναι και πιο ευτυχισμένος και να κάνει και περισσότερο σεξ.

Στην πρώτη μελέτη που εξέτασε τη σχέση αιτιότητας μεταξύ σεξουαλικής συχνότητας και ευτυχίας, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon εξέτασαν τις περιπτώσεις 64 ζευγαριών (128 ατόμων δλδ) ηλικίας 35-65 ετών, αναφορικά με τις συνήθειές τους στο σεξ (συχνότητα, ποιότητα, ικανοποίηση κλπ), ενώ πρώτα είχαν αξιολογήσει το επίπεδο ευτυχίας του καθενός στην ζωή του, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των 3 μηνών που διήρκεσε το πείραμα.

Στην σχετική έκθεση που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση  Journal of Economic Behavior & Organization, οι ερευνητές αναφέρουν ότι απλά το να κάνει κανείς περισσότερο σεξ δεν σημαίνει ότι θα είναι και πιο ευτυχισμένος.

Σε κάποια ζευγάρια δόθηκαν οδηγίες να διπλασιάσουν τη συχνότητα της σεξουαλικής τους επαφής εβδομαδιαία, ενώ στα υπόλοιπα δεν δόθηκε καμία παρόμοια οδηγία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια στην ομάδα που τους είχε ζητηθεί να κάνουν πιο πολύ σεξ, αύξησαν τη συχνότητα, αλλά ανέφεραν μία μικρή μείωση στην ευτυχία που ένοιωθαν, καθώς επίσης και μικρότερη επιθυμία και απόλαυση στη διάρκεια του σεξ. Φάνηκε δηλαδή, ότι όσο περισσότερο σεξ έκαναν τόσο λιγότερη επιθυμία και ευχαρίστηση ένοιωθαν γι’ αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά τα αποτελέσματα της μελέτης, ο επικεφαλής της έρευνας δρ Geworge Loewenstein, εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν πολύ λίγο σεξ και πιστεύει ότι η αύξηση της συχνότητας της σεξουαλικής επαφής με τον σωστό τρόπο μπορεί να είναι ευεργετική για την μεταξύ τους σχέση, αλλά και την ευτυχία του καθενός ξεχωριστά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.