ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

5 συμβουλές γι αυτούς που χωρίζουν ενώ συγκατοικούν – Πώς να μετακομίσετε πολιτισμένα

5 συμβουλές γι αυτούς που χωρίζουν ενώ συγκατοικούν – Πώς να μετακομίσετε πολιτισμένα

Τις δυσκολίες ενός χωρισμού και πιο συγκεκριμένα την επώδυνη διαδικασία στην οποία αναγκάστηκε να υποβληθεί όταν ο σύντροφός της με τον οποίο συγκατοικούσε έπρεπε να μαζέψει τα πράγματά του προκειμένου να μετακομίσει περιγράφει σε ένα άρθρο μία δημοσιογράφος του Εlite Daily.

Θέλοντας να προειδοποιήσει και να βοηθήσει τις αναγνώστριές της, η Kristen Bousquet περιγράφει ένα ένα τα λάθη που έκανε, ενώ «διαχώριζαν» με τον πρώην σύντροφό της τις ζωές τους και δίνει σημαντικές συμβουλές για τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσετε στην περίπτωση που χωρίσατε ενώ συγκατοικούσατε. Πως και τι να προγραμματίσετε, τι στάση να κρατήσετε και όλα τα συναφή.

Η ίδια εξομολογείται: «Ήταν δύσκολο να τον βλέπω να μαζεύει τα πράγματά του. Ένιωσα άσχημα που τον ανάγκαζα να επαναδιευθετήσει ολόκληρη τη ζωή του, ένιωσα άσχημα που έπρεπε να βρει κάτι άλλο να αποκαλεί σπίτι. Τόσες πολλές φορές κατά τη διάρκεια της μετακόμισής του, ήθελα να ξεχάσω όλα τα βρωμερά πράγματα που έκανε σε μένα και να ξεχάσουμε απλά όλη αυτή την ιδέα του χωρισμού».

Στην περίπτωσή της, από το σπίτι που συγκατοικούσαν έφυγε ο σύντροφός της, αλλά σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, αν έχετε χωρίσει και έχει φτάσει ο καιρός ο ένας από τους δύο να βρει διαφορετικό σπίτι, οι συμβουλές που σας προτείνει να ακολουθήσετε είναι απλές και θα σας βγάλουν από τα δύσκολα.

Ορίστε μία ημερομηνία μετακόμισης. Στην περίπτωση που έχετε και οι δύο βεβαρυμένο πρόγραμμα, για να αποφύγετε τις δύσκολες συζητήσεις και τα άβολα μηνύματα, μιλήστε εξ’ αρχής και βάλτε στο τραπέζι τις ημερομηνίες που σας βολεύουν.

Να θυμάσαι πάντα τους λόγους που χωρίζεις. Όπως περιγράφει η Bousquet, το να βλέπει τον πρώην φίλο της να μαζεύει τα πράγματά του για να μετακομίσει ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα. Ωστόσο η ίδια συμβουλεύει να μην κάνετε πίσω και να μην ξεκινήσετε κάποια συζήτηση επανασύνδεσης.

Να είσαι πρόθυμη να συμβιβαστείς. Αφού συγκατοικούσατε, είχατε κάνει και πολλές κοινές αγορές. Όταν λοιπόν φτάσει η ώρα να χωρίσετε τα υπάρχοντά σας, καναπέδες, ηλεκτρικές συσκευές, πίνακες, να είστε έτοιμη να παραχωρήσετε κάτι για να κερδίσετε κάτι άλλο. Μην αφήσετε τον εαυτό σας να αδικηθεί όμως. Στην περίπτωση τώρα που είχατε ακόμα και κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς, τότε προσπαθήστε να είστε και οι δύο όσο πιο δίκαιοι γίνεται.

Να είσαι ευγενής και να σέβεσαι τα πράγματά του. Ακόμα και αν ο χωρισμός σας ήταν επώδυνος, ή αν σε πλήγωσε, δεν πρέπει να προκαλέσεις φθορές στα πράγματά του ή να τα υποτιμήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σιγουρέψου ότι έχεις κάποιον να σε στηρίξει. Χώρισες, ο πρώην μαζεύει τα υπάρχοντά του από το σπίτι σου, αλλά εσύ δεν μπορείς να είσαι παρών κυρίως επειδή δεν το αντέχεις. Καλό θα ήταν να ζητήσεις από έναν φίλο ή συγγενή να βρεθεί στη θέση σου, ώστε να αποφύγεις την ψυχολογική πίεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.