ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε τους λόγους που οι άνθρωποι ανταλλάσσουν ερωτικά μηνύματα

Δείτε τους λόγους που οι άνθρωποι ανταλλάσσουν ερωτικά μηνύματα

Μια νέα έρευνα, έρχεται να ρίξει «φως» στους λόγους που οι άνθρωποι επιδίδονται στο sεxting, στην αποστολή δηλαδή μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου.

Επικεντρώνοντας σε ενήλικες και στα πιθανά κίνητρα για την αποστολή ερωτικών μηνυμάτων, ο Δρ. Τζόζεφ Κάριν, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Texas Tech κατέληξε ότι η κατανόηση της σeξουαλικής συμπεριφοράς μπορεί να συμβάλλει στο σχεδιασμό επεμβάσεων που για παράδειγμα θα μπορούσαν θα συμβάλλουν στην αύξηση της οικειότητας σε μια σχέση.

Σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχουν τρεις ομαδοποιημένες κατηγορίες κινήτρων πίσω από την αποστολή σeξο-μηνυμάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, αποστολή τέτοιων μηνυμάτων γίνεται είτε για απόλαυση ή χαλάρωση, είτε για τη δημιουργία σeξουαλικής δέσμευσης είτε για λόγους πέρα από το σeξ.

Μάλιστα, η μερίδα του λέοντος των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι στέλνει ερωτικά μηνύματα, βίντεο ή φωτογραφίες για λόγους πέρα από τους σeξουαλικούς.

Ανεξαρτήτως φύλου, οι αποστολείς και οι παραλήπτες τέτοιων μηνυμάτων ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν ενθουσιασμό κι έξαψη ως αποτέλεσμα του sεxting, με το πικάντικο περιεχόμενο των μηνυμάτων να τους κάνει να νιώθουν «άτακτοι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου, μια παλιότερη έρευνα από το 2018, ανακάλυψε ότι ένα πιθανό κίνητρο πίσω από τέτοιες συμπεριφορές, ιδίως στους νεότερους άντρες, είναι για να μπορούν στη συνέχεια να υπερηφανεύονται στις παρέες τους για τα σeξουαλικά τους επιτεύγματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.