ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτές είναι οι 6+1 πιο συχνές εpωτικές φαντασιώσεις

Αυτές είναι οι 6+1 πιο συχνές εpωτικές φαντασιώσεις

Μια νέα έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 4.000 ενήλικες, 18-87 ετών από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, αποκαλύπτει τις επτά κυρίαρχες εpωτικές φαντασιώσεις.

Ποια είναι η ερωτική φαντασίωση που κυριαρχεί στη σκέψη σας;

Ο συγγραφέας του βιβλίου Tell Me What You Want «Πες μου τι θέλεις», Δρ. Justin J. Lehmiller επιχείρησε να απαντήσει το ερώτημα πραγματοποιώντας έρευνα σε 4.175 ανθρώπους ρωτώντας τους ποια είναι η αγαπημένη σεξουαλική τους φαντασίωση.

Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν μια λίστα με τις επτά πιο συχνές φαντασιώσεις των ανθρώπων:

1) Ομαδικό σeξ. Συνηθέστερα τρίο και όργια.

2) Κυριαρχικό και σκληρό σeξ στο οποίο περιλαμβάνονται πρακτικές που εμπίπτουν στην κατηγορία του σαδομαζοχισμού όπου χρησιμοποιούνται δεσμά και κυριαρχούν οι σχέσεις εξουσίας και υποταγής.

3) Περιπέτεια και ποικιλία. Κάτι καινούριο και διαφορετικό έτσι όπως το αντιλαμβάνεται ο εκάστοτε ερωτώμενος, όπως το σεξ σε διαφορετική στάση ή διαφορετικό μέρος.

4) Πρακτικές που θεωρούνται ταμπού. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει αντικείμενα και πρακτικές που δεν «επιτρέπονται» στο σeξ. Μία σειρά από φετίχ εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, όπως επίσης και φαντασιώσεις τις οποίες οι ψυχολόγοι κατατάσσουν στις «παραφιλικές».

5) Πάθος, ρομαντισμός και οικειότητα. Αυτές οι φαντασιώσεις περιλαμβάνουν συναισθηματισμό και κάλυψη της ανάγκης να νιώσει κάποιος ότι είναι αγαπητός και επιθυμητός.

6) Μη μονογαμικές σχέσεις. Φαντασιώσεις που περιλαμβάνουν κάποια μορφή μη μονογαμικής σχέσης όπως η εναλλαγή συντρόφων ή μια ελεύθερη σχέση

7) Ομοφυλοφιλικές φαντασιώσεις. Άνθρωποι που ξεπερνούν τα όρια του φύλου τους ή του σeξουαλικού τους προσανατολισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον συγγραφέα της σχετικής έρευνας οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως δεν ανέφεραν μια μόνο φαντασίωση, αλλά κατά κανόνα οι φαντασιώσεις τους αλληλοεπικαλύπτονταν «πατώντας» παράλληλα σε διαφορετικές θεματολογίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Δρ. Justin J. Lehmiller σχολιάζει ότι το γεγονός ότι κάποιος έχει φαντασιώσεις δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει και την επιθυμία να τις εκπληρώσει. Αν και μπορεί να υπάρχει κάποιο κοινό σημείο επαφής ανάμεσα στη φαντασία και την επιθυμία, εντούτοις αυτοί οι όροι δεν είναι συνώνυμοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.