ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Νακάσης: “Τέλος με την Αμφίπολη, δεν υπάρχει τίποτα άλλο”

Α.Νακάσης: “Τέλος με την Αμφίπολη, δεν υπάρχει τίποτα άλλο”

«Τελειώσαμε, δεν υπάρχει τίποτα άλλο», δηλώνει ο επίτιμος πρόεδρος της διεύθυνσης αναστήλωσης αρχαίων μνημείων, Αθανάσιος Νακάσης σχετικά με τις εξελίξεις στην Αμφίπολη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, σχετικά με τα τελευταία ευρήματα της Αμφίπολης, ο κ. Νακάσης έκανε μια παρατήρηση σε ότι αφορά την ονομασία του νέου ευρήματος.

«Δε λέγεται δάπεδο αλλά πάτωμα και κακώς υπάρχει αυτό στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, το δάπεδο είναι επιφάνεια, το πάτωμα είναι ο χώρος», δήλωσε ο κ. Νακάσης τονίζοντας για ακόμα μια φορά ότι όλα έχουν τελειώσει « Όπως φάνηκε και είχα πει και πριν από 10 ημέρες τελειώσαμε!» και πρόσθεσε πως «αυτά που βρίσκουμε, δηλαδή κονιαμένους πωρόλιθους, είναι το δάπεδο του νεκρικού θαλάμου».

Είναι απόλυτα βέβαιος ότι η Αμφίπολη δεν μπορεί να μας δώσει κάτι άλλο, «Τελειώσαμε! Διάβασα με μεγάλη προσοχή την ανακοίνωση. Δηλαδή αυτοί οι πωρόλιθοι οι οποίοι είναι κονιαμένοι στο πάνω μέρος τους, αυτό το κονίαμα είναι το δάπεδο του νεκρικού θαλάμου και από κάτω υπάρχουν ορισμένες εργασίες εξομάλυνσης.

Αυτά τα χώματα τα βγάλανε οι τυμβωρύχοι όταν μπήκαν μέσα, γιατί ψάχνανε για θησαυρούς από κάτω και έχουμε τελειώσει. Είναι όμως ευκαιρία μιας και κατεβήκαμε τόσο χαμηλά, να πάρουμε κάποια κομμάτια από αγγεία από την τάφρο θεμελίωσης των τοίχων που είναι περιμετρικά του νεκρικού θαλάμου και κατά συνέπεια να χρονολογήσουμε με μεγάλη ακρίβεια, το συγκεκριμένο μνημείο».

Ακόμα, ο επίτιμος πρόεδρος της διεύθυνσης αναστήλωσης αρχαίων μνημείων πρόσθεσε ότι «δυστυχώς δεν μάθουμε το όνομα του νεκρού ή των νεκρών που είχαν ταφεί εκεί. Πιθανώς όμως να υπάρχουν κι άλλοι τάφοι σε αυτόν τον τύμβο, μπορεί και μεγαλύτερος από αυτόν που βρέθηκε, διότι ο τύμβος είναι ο μεγαλύτερος που έχει βρεθεί μέχρι τώρα στην Ελλάδα»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.