ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αρχαιολογικά ευρήματα 4.000 χρονών βρέθηκαν σε βουνά της Ελβετίας (φωτό)

Αρχαιολογικά ευρήματα 4.000 χρονών βρέθηκαν σε βουνά της Ελβετίας (φωτό)

Παλαιοανθρωπολόγοι ανακάλυψαν στα βουνά της Ελβετίας ευρήματα που θεωρούνται μεγάλη ανακάλυψη.

Η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας της Γης συνετέλεσε ώστε να λιώσουν σε μεγαλύτερη έκταση τα χιόνια, με συνέπεια να αποκαλυφθούν δείγματα οικισμών που ανέρχονται στην προϊστορική περίοδο.

Τα ευρήματα εντοπίστηκαν στα 2.700 μέτρα και προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση στους αρχαιολόγους, καθώς η έρευνα διεξήχθη βάσει ορισμένων δεδομένων που είχαν, τα οποία δεν είχαν αποδειχθεί.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ. Βρέθηκαν διάφορα δείγματα, καθώς και κουτιά φαγητών, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι «ορειβάτες» προϊστορικοί άνθρωποι λειτουργούσαν με συντονισμένο και «πολιτισμένο» τρόπο στις καθημερινές τους συνήθειες.

Οι επιστήμονες που βρήκαν τα σπουδαία ευρήματα, δήλωσαν ότι με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν άναψαν νέα φώτα στη μελέτη του προϊστορικού ανθρώπου και των κοινωνιών του.

«Οι άνθρωποι αποθήκευαν τροφή και την έπαιρναν μαζί τους στα βουνά, όπως κάνουν και οι σημερινοί άνθρωποι-αναρριχητές», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ομάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.