ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ερευνητής ξέθαψε σκελετό… «βαμπίρ» στο αρχαιοελληνικό Περπερικόν της Βουλγαρίας

Ερευνητής ξέθαψε σκελετό… «βαμπίρ» στο αρχαιοελληνικό Περπερικόν της Βουλγαρίας

Τον σκελετό ενός «βαμπίρ« ισχυρίζεται ότι βρήκε ο αρχαιολόγος, Nikolai Ovcharov, στη Βουλγαρία, γνωστός και ως “Ιντιάνα Τζόουνς της Βουλγαρίας”.

Ο Ovcharov που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να ανακαλύπτει τα μυστήρια των αρχαίων πολιτισμών, ανέφερε ότι εντόπισε τον σκελετό στα ερείπια της πόλης Περπερικόν που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Daily Telegraph, ο σκελετός έχει καρφωμένο ένα παλούκι στην καρδιά και ο αρχαιολόγος εκτιμά ότι ανήκει σε έναν άνδρα ηλικίας 40-50 ετών.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι για μια ακόμη φορά βλέπουμε ένα τελετουργικό ενάντια στους βρικόλακες», ανέφερε ο Ovcharov και πρόσθεσε «Ανάμεσα στα ευρήματα της περιοχής, η οποία περιλαμβάνει μια ακρόπολη στην κορυφή του λόφου, ένα φρούριο και ένα ιερό, υπάρχει και μια σειρά από τάφους βαμπίρ».

Ο καθηγητής ανακάλυψε επίσης τα λείψανα μίας γυναίκας και ενός νεαρού παιδιού.

Σύμφωνα με τον Bozhidar Dimitrov, ο οποίος διευθύνει το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας στη Σόφια, ανέφερε ότι έχουν ανακαλυφθεί 100 τέτοιοι σκελετοί μέχρι σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην πόλη Περπερικόν, που κατοικείται από το 5.000 π.Χ. πιστεύεται ότι ήταν η τοποθεσία του ναού του θεού Διόνυσου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.