ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεγάλες αλλαγές στο δημοφιλές παιχνίδι Σκραμπλ – Γιατί οι λάτρεις του θα ενθουσιαστούν (βίντεο)

Μεγάλες αλλαγές στο δημοφιλές παιχνίδι Σκραμπλ – Γιατί οι λάτρεις του θα ενθουσιαστούν (βίντεο)

Εκατοντάδες νέες λέξεις θα προστεθούν στην αγγλική έκδοση του Σκραμπλ, δίνοντας στο παιχνίδι πιο σύγχρονη μορφή και ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των παικτών του: να μπορούν να χρησιμοποιούν τη λέξη… ok.

Η έκτη έκδοση του λεξικού του Σκραμπλ περιλαμβάνει 300 λέξεις παραπάνω. Ο επικεφαλής του λεξικού Merriam-Webster, τόνισε πως η γλώσσα είναι ζωντανός οργανισμός και απαιτεί συνεχείς αλλαγές.

«Το Επίσημο Λεξικό για Παίκτες Σκραμπλ εξελίσσεται ώστε να συμβαδίζει με την χρήση της αγγλικής γλώσσας σήμερα», είπε ο Peter Sokolowski.

Ο εκσυγχρονισμός του λεξικού του παιχνιδιού φαίνεται και από τις πρόσφατες αλλαγές που σημειώθηκαν με την προσθήκη, μεταξύ άλλων, των λέξεων: bitcoin και emoji. Παράλληλα, λέξεις που θεωρούνται «γερασμένες» έχουν αρχίσει να αποκλείονται από τη λίστα με τις επιτρεπόμενες προς χρήση.

«Προσθήκες, όπως αυτές, θα δώσουν μία νέα πνοή στις νύχτες παιχνιδιού, κάνοντας το ίδιο το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό», σημείωσε ο Jonathan Berkowitz, πρόεδρος της εταιρίας που έχει δημιουργήσει το Σκραμπλ.

Παρά τις αλλαγές, το παιχνίδι διατηρεί πάντα τους σημαντικούς κανόνες του. Δεν επιτρέπονται συντομεύσεις, λέξεις με κεφαλαία ή λέξεις με σημεία στίξης.

«Το Σκραμπλ δίνει το ‘’παρών’’ στις νύχτες παιχνιδιού εδώ και 70 χρόνια», σημείωσε ο Berkowitz, εκφράζοντας τη χαρά του που το Σκραμπλ εκσυγχρονίζεται και μπαίνει δυναμικά και στην καθημερινότητα αυτής της δεκαετίας.

Tο Scrabble είναι πνευματικό τέκνο ενός Αμερικανού αρχιτέκτονα, του Άλφρεντ Μόσερ Μπατς, ο οποίος, το 1931, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που θα συνδυάζει γνώση και τύχη.

Η πρώτη έκδοση του παιχνιδιού, που ονομαζόταν Λέξικο, είχε μόνο γράμματα, ενώ ο πίνακας πάνω στον οποίο τοποθετούνται οι λέξεις προστέθηκε μερικά χρόνια αργότερα.

Οι πρώτες προσπάθειες του Μπατς για υλοποίηση της ιδέας του από κάποια εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών απέτυχε. Έτσι, αποφάσισε να κατασκευάσει μερικά αντίγραφα του παιχνιδιού τα οποία άρχισε να μοιράζει και να πουλάει μόνος του σε γνωστούς και φίλους.

Τελικά ο Μπατς εγκατέλειψε την ιδέα του παιχνιδιού το οποίο ξεχάστηκε μέχρι το 1948. Τότε κυκλοφόρησε μία νέα έκδοση, με μικρές μετατροπές, τις οποίες είχε επιμεληθεί ο επιχειρηματίας Τζέιμς Μπρούνοτ.

Μαζί με την απόφασή του να αναλάβει τη μαζική παραγωγή του παιχνιδιού, ο Μπρούνοτ αποφάσισε και για το καινούργιο του όνομα: Scrabble.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.