ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

25 άνδρες σε ένα βράδυ: Η νο1 πρωταγωνίστρια «πικάντικων» παιχνιδιών

25 άνδρες σε ένα βράδυ: Η νο1 πρωταγωνίστρια «πικάντικων» παιχνιδιών

Mεγαλωμένοι όλοι μας με Κωνσταντίνου και Ελένης, έχουμε έντονα χαραγμένες συγκεκριμένες σκηνές της σειράς. Μία που μου έχει μείνει έντονα στο μυαλό είναι, όχι σκηνή, ατάκα του Κατακουζηνού στην Ελένη. «Τι έκανες Μεσσαλίνα; Μεσσελένη;». Για πολλά χρόνια άφηνα αυτό το όνομα να ακούγεται και να διαπερνά τους κροταφικούς μου αδιάφορα.

Κάποια στιγμή αποφάσισα να ψάξω τι σήμαινε. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει κιόλας ότι επρόκειτο για όνομα. Νόμιζα ότι ήταν κάποια βρισιά. Το ίδιο είχα πάθει και με τον Κυανοπώγωνα. Πήρα κάποια βιβλία της αδερφής μου από τη Φιλοσοφική, βρήκα και ορισμένες αξιόπιστες ιστοσελίδες και εντυπωσιάστηκα.

Εντυπωσιάστηκα γιατί, αν και το είχα ξανακούσει, αντιλήφθηκα ότι ο προσδιορισμός «αρχαία» στην Αθήνα και τη Ρώμη, μόνο οπισθοδρομικότητα και αντιλήψεις που σήμερα θα τις λέγαμε συντηρητικές δεν σημαίνει. Αν το πηγαίναμε με αυτή τη λογική, μάλλον σύγχρονη θα έπρεπε να την αποκαλούμε.

Η Μεσσαλίνα λοιπόν, η Βαλέρια Μεσσαλίνα για την ακρίβεια, ήταν μια από τις αυτοκράτειρες της αρχαίας Ρώμης. Όλες οι παραπομπές που σώζονται μέχρι σήμερα κάνουν λόγο για μια γυναίκα σεξομανή, η οποία δεν είχε κανένα όριο και κανένα στάνταρ. Μπορούσε να φλερτάρει με τον οποιονδήποτε. Ακόμα και τον πιο άσχημο. Κάπως έτσι άλλωστε κατέληξε γυναίκα του Κλαύδιου και αυτοκράτειρα. Σεξομανής και εξουσιομανής.

Ο Ιουβενάλης στις Σάτιρες του την περιγράφει ως εξής:

«Άκουσε τι υπέφερε ο Κλαύδιος. Μόλις η γυναίκα του τον έβλεπε αποκοιμισμένο, τολμώντας να προτιμήσει ένα παλιοκρέβατο αντί της κλίνης του Παλατίνου, η αυγούστα πόρνη φορούσε το νυχτερινό μανδύα της και έφευγε κρυφά με μία μόνο δούλη.

Με τα μαύρα μαλλιά της κρυμμένα κάτω από μια ξανθιά περούκα, έμπαινε στη χαλαρή ατμόσφαιρα του πορνείου με τα φθαρμένα παραπετάσματα∙ ένα μικρό άδειο δωμάτιο προοριζόταν γι’ αυτήν και εκεί, κάτω από την ψεύτικη επιγραφή «Λυσίσκα» με τα στήθη της συγκρατούμενα από ένα χρυσό δίχτυ, εκπόρνευε τη γυμνότητά της […] Υποδεχόταν με κολακείες όποιον παρουσιαζόταν και απαιτούσε την αμοιβή της. ‘Όταν ο ιδιοκτήτης του πορνείου έδιωχνε τα κορίτσια, εκείνη αποσυρόταν με λύπη: το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να κλείσει το δωμάτιο της τελευταία. Ξαναμμένη ακόμη από το πάθος… έφευγε, κουρασμένη από τον άνδρα, αλλά όχι χορτασμένη».

Η Μεσσαλίνα έδρασε στην 4η δεκαετία μετά Χριστόν και παρά το ότι συνεπικούρησε στο κυνήγι των Χριστιανών από τον σύζυγό της, πέθανε στην ίδια ηλικία με τον Χριστό. 33 ετών. Μέχρι τότε όμως είχε προλάβει να κάνει πράματα και θαύματα. Είχε προλάβει να γευτεί σεξουαλικά όσα ούτε σημερινές κοπέλες δεν θα τολμούσαν.

Σε ηλικία 14 ετών έπεισε τη μητέρα της να παντρευτεί τον 48 ετών τότε Κλαύδιο. Ακόμα εκείνος δεν ήταν αυτοκράτορας. Αλλά η Βαλέρια Μεσσαλίνα είχε δει ένα όνειρο και ήξερε ότι θα έρθει αυτή η στιγμή. Τότε εξάλλου τα όνειρα ήταν περισσότερο ενύπνιοι οιωνοί, σταλμένοι από τους Θεούς.

Πολύ γρήγορα ο γάμος της με τον Κλαύδιο απέφερε καρπούς. Έκαναν δύο παιδιά, τον Βρετανικό και την Κλόντια Οκτάβια. Αυτά τα παιδιά ήταν περισσότερο η θωράκιση της εντός του παλατιού. Γιατί μόλις έκανε και τον διάδοχο, άρχισε να εφαρμόζει περισσότερα τις σεξουαλικές της ορέξεις.

Έψαχνε το σεξ στους δούλους και τους εμπόρους που κατέφταναν στο παλάτι, όμως το φόρτε της ήταν οι στρατιώτες. Το βράδυ που ο Κλαύδιος έγινε αυτοκράτορας, εκείνη ήταν με πάνω από έναν δούλους. Ο Κλαύδιος από την άλλη είχε κρυφτεί σε μια κουρτίνα υπό το φόβο να τον δολοφονήσουν, όπως δολοφόνησαν τον αυτοκράτορα Καλιγούλα, τον ανιψιό του.

Ευτυχώς για εκείνον, οι αυλικοί που τον ανακάλυψαν τον ανακήρυξαν αυτοκράτορα, γιατί ήταν ο μοναδικός συγγενής του έκπτωτου ηγέτη. Μάλιστα, από κείνο το σημείο και μετά ο Κλαύδιος υποδυόταν τον ηλίθιο και μεθούσε, ώστε να προφυλάσσεται και να μη γίνεται εύκολα στόχος. Όταν όμως ανακάλυπτε σχέδια εις βάρος του, ήταν αδυσώπητος.

Η Μεσσαλίνα ήταν βέβαια πολύ πιο αδίστακτη από εκείνον. Πρώτα και κύρια εφηύρε κατηγορίες για όσους άντρες δεν υπέκυψαν στο ερωτικό της κάλεσμα και τους οδηγούσε στο θάνατο. Είτε στον απαγχονισμό είτε στην πυρά. Δεύτερον, είχε τα μάτια της ανοιχτά για να εξαλείφει κάθε γυναικείο κίνδυνο. Τρανό παράδειγμα η Ποππαία, την οποία κατηγόρησε ότι δολοπλοκούσε μαζί με κάποιο πλούσιο Ρωμαίο.

Ο Κλαύδιος έστειλε στρατιώτες να τους σκοτώσουν, αλλά τουλάχιστον πρόλαβαν να αυτοκτονήσουν. Η Μεσσαλίνα είχε πετύχει μ΄ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, μιας και όχι μόνο εξαφάνισε μια πιθανή αντίζηλο. Κατάφερε να ιδιοποιηθεί τον τρανό κήπο του φερόμενου ως εραστή της Ποππαίας.

Τις εποχές που ο Κλαύδιος έλειπε σε ταξίδια, είτε για κάποιο πόλεμο είτε για να τείνει χείρα συνεργασίας σε κοντινά βασίλεια, η Μεσσαλίνα μετέτρεπε το παλάτι σε τόπο οργίων, δίχως συστολή ή φόβο μήπως την μαρτυρήσει κάποιος. Οι στρατιώτες και όσοι συμμετείχαν φοβούνταν την εκδίκησή της και είχαν μια ομερτά ως προς το θέμα.

Σε αυτές τις ημερίδες οργίων η Μεσσαλίνα ήταν Ξεσαλίνα. Ξεσάλωνε όσο δεν πάει. Οι δύο και τρεις εραστές των ημερών που ο Κλαύδιος ήταν παρών δεν συγκρίνονταν με τίποτα με όσα διαμείβονταν στα έξαλλα «πάρτι» της. Η Μεσσαλίνα ήθελε να αποδεικνύει ότι είναι η πιο όμορφη, η πιο ερωτική γυναίκα.

Παρά το ότι δεν είχε δεν είχε τη δολιχοκέφαλη συμμετρία της γυναικείας όψης, ήταν δηλαδή στρογγυλοπρόσωπη χωρίς γωνίες (στην αρχαιότητα οι γωνίες ήταν βασικό κριτήριο ομορφιάς για το γυναικείο πρόσωπο), διέθετε το σώμα και την καπατσοσύνη.

Φώναζε επομένως σε αυτές τις εκδηλώσεις δηλωμένες εταίρες και ιερόδουλες και τις προκαλούσε σε ένα epic whore battle. Ποια μπορεί να ικανοποιήσει περισσότερους άντρες σε ένα βράδυ; Η πιο αλησμόνητη περίπτωση είναι αυτή με την ιερόδουλη Σύλλα, που ήταν θεωρητικά η πιο δύσκολη αντίπαλος. Η Σύλλα σταμάτησε στους 24 άντρες και κουράστηκε.

Η Μεσσαλίνα έπιασε το 25άρι, ενώ άλλες αναφορές σε κείμενα κάνουν λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό. Ήταν ακούραστη σεξουαλικά και λέγεται πως από ένα σημείο κι έπειτα έπαψε να μετράει η Σάσα της αρχαίας Ρώμης.

Άλλες πηγές κάνουν λόγο για πιο hardcore καταστάσεις. Αναφέρεται ότι η Μεσσαλίνα είχε διπλή ζωή και αρεσκόταν να πηγαίνει τα βράδια σε χαμαιτυπεία και να δουλεύει ως ιερόδουλη. Είχε υιοθετήσει το προσωνύμιο Λύκαινα, είχε βάλει ξανθιά περούκα για να μην την αναγνωρίσει κανείς και μάλιστα είχε ανοίξει δικό της χώρο, όπου δίκην τσατσάς προωθούσε εξίσου εύπορες γυναίκες της Ρώμης, τις οποίες μετά εκβίαζε ότι θα τις μαρτυρήσει.

Το ψέμα και οι εκβιασμοί έχουν κοντά ποδάρια και συνήθως άσχημο τέλος. Έτσι συνέβη και με τη Μεσσαλίνα. Με τον Κλαύδιο να μην ενδιαφέρεται πια για εκείνη και να κάνει ερωτικές ατασθαλίες με άλλες γυναίκες – ανάμεσά τους και η ανιψιά του Αγριππίνα την οποία παντρεύτηκε μόλις πέθανε η Μεσσαλίνα – η ιστορία της πιο διάσημης και αχόρταγης γυναίκας της αρχαιότητας έφτανε στο τέλος της.

Ο έρωτάς της με τον ευγενή Γάιο Σίλιο έληξε τραγικά. Σ΄ένα ταξίδι του Κλαύδιου, εκείνη ξεπέρασε τα όρια και έκανε τελετή γάμου με τον Σίλιο, ενώπιον όλων. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι έμπιστοι του Κλαύδιου την μαρτύρησαν και της φόρτωσαν συνωμοσία εναντίον του αυτοκράτορα. Ο Κλαύδιος διέταξε τη θανάτωση και των δύο.

Από δω και πέρα η ιστορία έχει δύο εκδοχές. Η μία λέει ότι η Μεσσαλίνα κατάλαβε τι θα της συμβεί κι έστειλε τα παιδιά τους να παρακαλέσουν τον μπαμπά για άφεση αμαρτιών, μετά από αποτυχημένη δική της απόπειρα. Όταν οι στρατιώτες τη βρήκαν με τον Σίλιο, σκότωσαν εκείνον και η Μεσσαλίνα προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Δεν άντεχε όμως να μπήξει το μαχαίρι και τελικά ένας στρατιώτης πήγε και της το πίεσε στην κοιλιά, πάνω από μία φορές.

Το έτερο σενάριο λέει ότι αυτό το τέλος το διέδωσε η Αγριππίνα, η οποία φίμωσε την αλήθεια και όποιον επιχειρούσε να την πει. Η αλήθεια λοιπόν λέει ότι ο Κλαύδιος δεν διέταξε θανάτωση της Μεσσαλίνας, αλλά μόνο του Σίλιου. Οι στρατιώτες φοβούμενοι την εκδίκησή της άλλαξαν τη διαταγή και τη σκότωσαν. Αυτή η εκδοχή την καθιστούσε θρυλική και ηρωίδα στην υστεροφημία.

Σύμφωνα με το παραπάνω σενάριο όμως, είναι πιθανό ολόκληρη η ιστορία της Μεσσαλίνας να είναι πλαστή. Δεδομένου ότι όλες οι ιστορικές πηγές έχουν συγγραφείς που ήταν αγέννητοι ή 3-4 ετών όταν δολοφονήθηκε η Μεσσαλίνα, δεν αποκλείεται να είναι όλα ένα κατασκεύασμα της Αγριππίνας.

Ή και του Σένεκα. Ο Σένεκας ήταν ο μοναδικός ρήτορας που γνώρισε από κοντά την Μεσσαλίνα και αναγράφεται ότι την μισούσε, επειδή στέρησε από την Αγριππίνα την ευκαιρία να παντρευτεί τον Κλαύδιο και να κάνει τον Σένεκα επίτιμο ρήτορα του παλατιού, άρα να του προσφέρει παραπάνω ανέσεις.

Η ανακοίνωση του θανάτου της στον Κλαύδιο συνοδεύτηκε από πλήρη αδιαφορία από τον 67άρη πια αυτοκράτορα που όδευε για τον πέμπτο γάμο του με την 34χρονη ανιψιά του!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Toυ Στέργιου Πουλερέ, menshouse

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.