ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες και είχαν τόσο εντυπωσιακά κορμιά;

Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες και είχαν τόσο εντυπωσιακά κορμιά;

Οι άνθρωποι εκείνης της εποχής με την πιο λιτή διατροφή και σίγουρα πιο υγιεινή από την σύγχρονη, τα κορμιά τους δεν ήθελαν και πολύ για να χτιστούν και να γίνουν τόσο εντυπωσιακά.

Τα σώματα τους ήταν τόσο όσο πρέπει γυμνασμένα, με φυσικό τρόπο, που έδειχνε τη δύναμη αλλά και την υγεία τους. Σήμερα, η διατροφή που κάνουμε, αλλά και ο γενικός τρόπος ζωής δεν μας βοηθά για να χτίσουμε τέτοια σώματα. Αν όμως εντάξουμε την γυμναστική στην καθημερινότητα μας και ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή, μπορούμε να έχουμε ένα σώμα σε φόρμα.

Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που το φτάνουν στο άλλο άκρο και φουσκώνουν πολύ τους μυς τους, ακόμα και με την χρήση διαφόρων ουσιών, μοιάζοντας περισσότερο τρομακτικοί παρά ελκυστικοί.

Σχετικά με την διατροφή των αρχαίων ημών προγόνων όμως, αξίζει να εστιάσουμε την προσοχή μας και να δούμε τελικά ποιες ήταν οι τροφές που τους έκαναν να δείχνουν τόσο εντυπωσιακοί;

Παξιμάδια

Τα παξιμάδια έχουν υψηλή θρεπτική αξία και ανάλογα με την πρώτη ύλη από την οποία παρασκευάζονται, προσφέρουν πλήθος θρεπτικών συστατικών.

Ψάρι

Τα ψάρια είναι γεμάτα βιταμίνες, έχουν ελάχιστα ή καθόλου λιπαρά ανάλογα με το είδος τους και είναι η τέλεια διατροφή για όποιον θέλει να χάσει λίπος.

Κοτόπουλο

Θεωρείται μια από τις καλύτερες πηγές ζωικής πρωτεΐνης και προσφέρει στον οργανισμό και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Αμύγδαλα

Πρόκειται για υψηλής θερμιδικής αξίας τροφή, μιας και αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου, ασβεστίου, φυτικών ινών, πρωτεΐνης, καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.

Σύκα

Δεν έχουν λιπαρά, ούτε χοληστερόλη και νάτριο. Αντιθέτως, είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο μπορεί να αντισταθμίσει το νάτριο που καταναλώνουμε από τα επεξεργασμένα τρόφιμα και να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Μέλι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι μια φυσική, υγιεινή τροφή, τα σάκχαρα της οποίας απορροφούνται αμέσως από τον οργανισμό, αποδίδοντας γρήγορα ενέργεια. Περιέχει μια σειρά από βιταμίνες και αντιξειοδωτικές ουσίες, μεταλλικά ιχνοστοιχεία, αμινοξέα και άλλα στοιχεία που λειτουργούν ως ασπίδα υγείας στον ανθρώπινο οργανισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.