ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα στην Αίγυπτο: Εντοπίστηκαν μούμιες, μάσκες και άγαλμα του «θεού της σιωπής» (φώτο)

Βρέθηκαν μέσα τάφο 4.000 ετών λαξευμένο σε βράχο, που περιλέμβανε πολλά επιμέρους «δωμάτια»

Σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα στην Αίγυπτο: Εντοπίστηκαν μούμιες, μάσκες και άγαλμα του «θεού της σιωπής» (φώτο)

Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν Αιγύπτιοι και Ιάπωνες αρχαιολόγοι σε ανασκαφές στη νεκρόπολη της Σακκάρα, που βρίσκεται περίπου 20 μίλια νότια του Καΐρου, καθώς βρήκαν σαρκοφάγους, μούμιες, σκελετούς, νεκρικές μάσκες, επιτύμβια στήλη με αρχαιοελληνική επιγραφή, αλαβάστρινα αγγεία και άλλους αρχαιολογικούς θησαυρούς.

Τα εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα βρέθηκαν μέσα τάφο 4.000 ετών λαξευμένο σε βράχο, που περιλέμβανε πολλά επιμέρους «δωμάτια».

Σύμφωνα με τον Muhammad Youssef, Γενικό Διευθυντή Αρχαιοτήτων της Σακκάρα και Επικεφαλής της αποστολής από την αιγυπτιακή πλευρά, οι ανασκαφές έφεραν στο «φως» μία φαραωνική σαρκοφάγο με την μούμια μέσα, που χρονολογήθηκε στη 18η Δυναστεία.

Επίσης βρέθηκαν τα λείψανα ενός άνδρα με νεκρική μάσκα και ενός μικρού παιδιού.

Ο Ιαπώνας επικεφαλής αρχαιολόγος Nozomu Kawai αποκάλυψε ότι μέσα στον τάφο βρέθηκαν ακόμα δύο αγάλματα από τερακότα της θεάς Ίσιδας με λείψανα λευκού χρώματος, ένα αγαλματίδιο του Αρποκράτη – του «Θεού της σιωπής» – καβάλα σε ένα πουλί και ένα αγαλματίδιο του θεού Bes.

Επίσης βρέθηκε μια επιτύμβια στήλη που δημιουργήθηκε για έναν άνδρα που τον έλεγαν Ηρωίδη καθώς και πλήθος υστερότερων ταφικών αντικειμένων. ηρωιδης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
μασκα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.