ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Τζένγκις Χαν: 5 άγνωστα πράγματα για έναν από τους μεγαλύτερους κατακτητές όλων των εποχών

Στις κατακτήσεις του ήταν σχεδόν ολόκληρη η Ασία

Τζένγκις Χαν: 5 άγνωστα πράγματα για έναν από τους μεγαλύτερους κατακτητές όλων των εποχών

Μέχρι και σήμερα αναφέρεται ως ένας από τους μεγαλύτερους πολεμιστές όλων των εποχών, ενώ το όνομά του έχει γίνει μέχρι και τραγούδι, με διάφορους «θρύλους» να το συνοδεύουν στο άκουσμά του.

Ο λόγος για τον Τζένγκις Χαν, τον Μογγόλο πολιτικό και στρατιωτικό ηγέτη, το όνομα του οποίου σημαίνει «παγκόσμιος κατακτητής».

Ο Τζένγκις Χαν ήταν ο άνθρωπος που ένωσε τις φυλές των Μογγόλων και ίδρυσε τη Μογγολική Αυτοκρατορία, μια από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών, με τις κατακτήσεις του να περιλαμβάνουν σχεδόν ολόκληρη την Ασία. Genghis Khan

Ακολουθούν 5 πράγματα σχετικά άγνωστα για τον ίδιο, τα οποία δείχνουν με ποιον τρόπο διακυβέρνησε την τεράστια αυτοκρατορία του:

– Εξαίρεσε τους φτωχούς και τους κληρικούς από το να πληρώνουν φόρο, ενθάρρυνε τον κόσμο να μάθει γράμματα, επέβαλλε ανεξιθρησκεία, οδηγώντας έτσι πολλούς ανθρώπους να γίνουν μέρος της αυτοκρατορίας του, πριν καν κατακτηθούν.

– Δεν άφησε ποτέ κανέναν να τον ζωγραφίζει ή να τον κάνει άγαλμα ή να βάλει το πρόσωπο του σε κάποιο νόμισμα. Οι πρώτες εικόνες του εμφανίστηκαν μετά τον θάνατό του.

– Πάντρευε μια κόρη του με τον βασιλιά ενός συμμαχικού έθνους, με τον όρο ότι δεν θα έχει σχέσεις με τις υπόλοιπες γυναίκες του. Ύστερα έστελνε τον γαμπρό του στον πόλεμο, με την κόρη του να παίρνει την εξουσία. Οι περισσότεροι γαμπροί του πέθαναν στη μάχη, οπότε οι κόρες του γίνονταν αυτόματα ηγέτιδες μεγάλων εκτάσεων.

– Οι Μογγόλοι ήταν σχεδόν πάντα λιγότεροι στις μάχες που κέρδισαν. Κατάφερναν όμως τα εξαπατήσουν τους αντιπάλους τους, τοποθετώντας κούκλες πάνω σε άλογα και δένοντας ραβδιά στις ουρές των αλόγων για να δημιουργήσουν σύννεφα σκόνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Ο Τζένγκις Χαν σκότωσε περίπου 40 εκατομμύρια ανθρώπους, με αποτέλεσμα μια κλιματική αλλαγή. Οι επιδρομές των Μογγόλων έψυξαν αποτελεσματικά τον πλανήτη, απομακρύνοντας περίπου 700 εκατομμύρια τόνους άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.