ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέα προειδοποίηση Όλι Ρέν στα πρώτα γενέθλια της ευρω-τουρκικής σχέσης

Νέα προειδοποίηση Όλι Ρέν στα πρώτα γενέθλια της ευρω-τουρκικής σχέσης

Την ανάγκη εφαρμογής του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας για την Τελωνειακή Ένωση Κύπρου-Τουρκίας, αλλά και διάφορες άλλες μεταρρυθμίσεις αναγνώρισε ως διαπραγματευτικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρέν.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η απαραίτητη κατάργηση του άρθρου 301 περί ποινικοποίησης των πράξεων προσβολής της έννοιας του «τουρκισμού», η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων για το Κουρδικό ζήτημα, και η περιστολή των δικαιωμάτων του Στρατού. Παρά τη χαριστική παράταση δύο εβδομάδων που δόθηκε στην Τουρκία από την Επιτροπή έτσι ώστε να ψηφιστούν ορισμένα νομοσχέδια που θα βελτίωναν το «εξεταστικό» προφίλ της Άγκυρας, με σημαντικότερο αυτό των βακουφίων που εάν θα εφαρμοσθεί θα είναι ωφέλιμο για λογαριασμό του Πατριαρχείου, ο Ρέν προειδοποίησε ότι: «θέλω να εργαστώ για να καταστήσω βέβαιο ότι η πρώτη επέτειος από την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων δεν θα είναι και η τελευταία» Σε μία παράλληλη εξέλιξη ο δήμαρχος της πόλης του Ντιγιάρμπακιρ, Οσμάν Μαϋντεμίρ δικάζεται σε πρώτο βαθμό από το δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ με την υποψία της πιθανής συνέργια με τους αντάρτες του ΡΚΚ. Σε περίπτωση που καταδικαστεί ενδέχεται να του επιβληθεί και ποινή φυλάκισης 10 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.