Οι αρχές του επέβαλαν πρόστιμο 5.000 ευρώ

Για μια πριβέ συνάντηση με τον αδερφό του, τις συντρόφους τους και μερικούς φίλους και όχι για παράνομο κορωνοπάρτι με λουλούδια, μπουζούκια και καλλιτέχνες, κάνει λόγο ο ιδιοκτήτης παιδότοπου στα νότια προάστια, στον οποίο οι αρχές έκαναν έφοδο και «έκοψαν» πρόστιμο 5.000 ευρώ και επέβαλλαν αναστολή 15 ημερών, μετά από καταγγελίες περιοίκων ότι το είχε μετατρέψει σε κρυφό μπουζουξίδικο.

Ο ίδιος μέσω του συνηγόρου του κ. Χρήστου Θεοδωρόπουλου, αναφέρει πως «Ουδέποτε και καθ’ οιονδήποτε τρόπο μετετράπη ο εν λόγω νόμιμα λειτουργών παιδότοπος σε παράνομο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης υπό του ιδιοκτήτη της.

Το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου 22 προς Κυριακή 23/1/2022, αφορά αυθόρμητο κάλεσμα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης προς τη σύζυγό του, τον αδελφό του, τη σύντροφό του και δύο ακόμα φιλικά πρόσωπα και σε καμία περίπτωση δεν περιελάμβανε τρίτα πρόσωπα – υποτιθέμενους πελάτες, προκειμένου να συνευρεθούν κοινωνικά για λίγες ώρες, ενώ δεν υπήρχαν –ασφαλώς- ούτε μουσική σε υψηλή ένταση ούτε καλλιτέχνες.

Τα ποτά, όπως εξάλλου αποδεικνύεται και από τις δημοσιευθείσες φωτογραφίες, ήταν των ως άνω παρισταμένων έξι στο σύνολο προσώπων, ενώ ο όροφος (πατάρι), στον οποίο έχει διαμορφωθεί ο υποτυπώδης αυτός χώρος αμιγώς ιδιωτικής χρήσης, ουδόλως παραπέμπει σε αυτοσχέδιο κέντρο νυχτερινής διασκέδασης.

Ο εντολέας μας είναι καθ’ όλα νομοταγής, έχει εμπράκτως και επί μακρόν συμμορφωθεί με άπαντα τα κρατικά μέτρα ανάσχεσης της εξάπλωσης του COVID-19 και –προφανώς- έχει ήδη εκκινήσει τις διαδικασίες προσβολής του αδίκως επιβληθέντος σε βάρος της επιχείρησής του διοικητικού προστίμου, νιώθει, δε, την ανάγκη να αποκαταστήσει την αλήθεια των πραγμάτων για να μην δημιουργούνται επίπλαστες εντυπώσεις, οι οποίες πλήττουν την επαγγελματική του υπόληψη και τη συλλήβδην προσωπικότητά του».

Η έφοδος

Η απάντηση του ιδιοκτήτη έρχεται λίγες ημέρες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της ΔΙΜΕΑ για την επιχείρηση που αναφέρουν πως «Πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 23/1 κλιμάκιο της ΔΙΜΕΑ μετά από έρευνα και αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία, εντόπισε στην περιοχή της Αργυρούπολης κατάστημα (παιδότοπο) στον όροφο του οποίου είχε διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος διασκέδασης με μουσική και καλλιτέχνες.

Οι πελάτες έμπαιναν κατόπιν συνεννόησης με τον ιδιοκτήτη του παιδότοπου από τον ισόγειο χώρο αυτού που ήταν σκοτεινός ώστε να μη γίνονται αντιληπτοί και κατόπιν ανέβαιναν στον όροφο (πατάρι) όπου υπήρχαν καναπέδες, ποτά, λουλούδια κλπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κλιμάκιο της ΔΙΜΕΑ και με την συνδρομή ΟΠΚΕ της Ασφάλειας Αττικής εισήλθε στον ανωτέρω χώρο, διαπίστωσε την λειτουργία του και προέβη στον καταλογισμό των κυρώσεων που προβλέπονται ήτοι στον μεν ιδιοκτήτη του παιδότοπου διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15νθημερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης, στο δε προσωπικό και πελάτες διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα για παραβίαση μέτρων κατά της εξάπλωσης COVID-19»