Τι ισχύει με τα self test για τα σχολεία που επαναλειτουργούν

Σημαντικά προβλήματα και στη λειτουργία των σχολείων προκάλεσε το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

Χθες, με απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων αποφασίστηκε να γίνει σήμερα και αύριο τηλεκπαίδευση σε όσες περιοχές -όπως σήμερα η Αττική- τα σχολεία θα έκλειναν με απόφαση των ΟΤΑ. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Παιδείας, σήμερα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας περίπου 31.900 τμήματα γενικής παιδείας εξ αιτίας της κακοκαιρίας. Πριν από τις 9 π.μ. ήδη λειτουργούσαν 31.140 ψηφιακές τάξεις, περίπου το 97,6% -το ποσοστό ενδέχεται να αυξηθεί.

«Οι εκπαιδευτικοί μας, οι μαθητές μας και οι γονείς τους, αξιοποιώντας το πολύτιμο εργαλείο της τηλεκπαίδευσης, διατηρούν ενεργή την εκπαιδευτική διαδικασία παρά τις δύσκολες συνθήκες και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Self test: Τι ισχύει για τα σχολεία που επαναλειτουργούν

Χθες, ο ΓΓ του υπ. Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης εξέδωσε οδηγίες και για τη διενέργεια των self test για τα σχολεία που επαναλειτουργούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα, για τα self test όσοι μαθητές πήγαν σήμερα στο σχολείο θα έπρεπε να το κάνουν το αργότερο μέχρι σήμερα το πρωί. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).