ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιαπωνία και ΗΠΑ ανησυχούν μετά την επιτυχή δοκιμή κινεζικού αντι-δορυφορικού συστήματος

Ιαπωνία και ΗΠΑ ανησυχούν μετά την επιτυχή δοκιμή κινεζικού αντι-δορυφορικού συστήματος

Ειδησεογραφικά πρακτορεία σε όλο τον κόσμος μετέδωσαν με καθυστέρηση κάποιων ημερών πρόσφατα, την επιτυχή εκτόξευση ενός κινέζικου βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς, που όμως έγινε για έναν ασυνήθιστο μέχρι σήμερα σκοπό.

Σκοπός της εκτόξευσης, η οποία από ότι έγινε γνωστό πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2007, ήταν η καταστροφή ενός παλαιού κινέζικου μετεωρολογικού δορυφόρου, ο οποίος πετούσε σε ύψος  865 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης. Ο δορυφόρος καταστράφηκε και παρά τη σιγή ιχθύος που τήρησε η κινεζική κυβέρνηση σχετικά με το ζήτημα πρώτες οι ΗΠΑ και κατόπιν και η Ιαπωνία έσπευσαν να εκφράσουν τις ανησυχίες τους σχετικά με τη διατήρηση της ειρήνης στο διάστημα, μετά από την εξέλιξη αυτή. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μάλιστα ζήτησε επίσημα εξηγήσεις από τους Κινέζους σχετικά με το ποιες είναι οι προθέσεις τους και για ποιους λόγους προέβησαν στην ανάπτυξη και την κατασκευή ενός αντιδορυφορικού όπλου. Σημειώνεται ότι αντιδορυφορικά όπλα είχαν ξεκινήσει να αναπτύσσονται τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην πρώην Σοβιετική Ένωση τις αρχές της δεκαετίας του ’80 και καμία άλλη χώρα δεν είχε πρόσβαση στην τεχνολογία αυτού του είδους. Η κινεζική πλευρά δεν έχει ακόμη δώσει απαντήσεις ούτε έχει σχολιάσει το θέμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.