ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Αυστραλία κοντά στην επιλογή φρεγάτας αντιαεροπορικής άμυνας

Η Αυστραλία κοντά στην επιλογή φρεγάτας αντιαεροπορικής άμυνας

Η αυστραλιανή κυβέρνηση βρίσκεται στη φάση των τελικών διαπραγματεύσεων για την επιλογή της σχεδίασης που θα αποτελέσει τη μελλοντική φρεγάτα αντιαεροπορικής άμυνας του Βασιλικού Αυστραλιανού ναυτικού (RAN: Royal Australian Navy).

Το υπολογιζόμενο ύψος του συγκεκριμένου προγράμματος ανέρχεται σε επτά κατά προσέγγιση δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας. Οι δύο υποψηφιότητες που εξακολουθούν να υφίστανται είναι η ισπανική F100 και μία έκδοση του DDG51, της γνωστής κλάσης σκαφών του Αμερικανού ναυτικού, Arleigh Burke. Αρχικά το αμερικανικό σκάφος φαινόταν να επικρατεί, κυρίως λόγω του περισσότερο ωκεάνιου χαρακτήρα του, της μεγαλύτερης χωρητικότητάς του σε πυραύλους επιφανείας-αέρος (64 κατακόρυφοι εκτοξευτές αντί 48 της F100) και της ικανότητά του να μεταφέρει παράλληλα και να μπορεί να υποστηρίξει δύο ελικόπτερα αντί ενός. Κατόπιν διεξοδικής εξέτασης των προσφορών όμως, η ισπανική πρόταση της Navantia, ενώ δεν υστερεί επιχειρησιακά, έχει και σημαντικά χαμηλότερο κόστος ανά μονάδα (ανά σκάφος), ενώ παράλληλα έχει και το πλεονέκτημα της ναυπήγησης και παράδοσης σε σημαντικά μικρότερο χρονικό διάστημα. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα προμήθειας των φρεγατών αντιαεροπορικής άμυνας, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Αυστραλίας, μετά από αυτό της προμήθειας του μαχητικού F-35 Lightning II (JSF), to ύψος του οποίου έχει υπολογιστεί σε 14 κατά προσέγγιση δισεκατομμύρια δολάρια. Με βάση τον ισχύοντα επιχειρησιακό σχεδιασμό, οι πρώτες νέες φρεγάτες, που θα είναι τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα σκάφη στις τάξεις του Αυστραλιανού Ναυτικού, θα ενταχθούν σε υπηρεσία το έτος 2013.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.