ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έναρξη του προγράμματος εκσυγχρονισμού των τουρκικών F-16

Έναρξη του προγράμματος εκσυγχρονισμού των τουρκικών F-16

Ανακοίνωση τύπου της Turkish Aerospace Industries αναφέρει ότι η περίοδος προετοιμασίας για την έναρξη του προγράμματος εκσυγχρονισμού Peace Onyx III των μαχητικών F-16 της Τουρκικής Αεροπορίας, τερματίστηκε πρακτικά με την άφιξη στις εγκαταστάσεις της των πρώτων τεσσάρων αεροσκαφών.

Σημειώνεται ότι μέσα από την εμπειρία που έχει αποκτήσει η εταιρεία σε προγράμματα συναρμολόγησης μαχητικών του τύπου, αναλαμβάνει πρακτικά συνολικά την ευθύνη υλοποίησης του μεγάλου και απαιτητικού αυτού προγράμματος. Τα τέσσερα πρώτα F-16 παραδόθηκαν από την Τουρκική Αεροπορία στην ΤΑΙ προς εκσυγχρονισμό στις 2 Ιουλίου. Η ελληνική πλευρά παρά το γεγονός ότι έχει σαφώς λιγότερα αεροσκάφη του ίδιου τύπου προς εκσυγχρονισμό, δεν έχει ακόμη προβεί σε καμία ενέργεια η οποία να φανερώνει ποιες είναι οι προθέσεις και οι σχεδιασμοί της για το μέλλον. Το σύνολο των ελληνικών F-16 προς εκσυγχρονισμό είναι 72 μονάδες (32 F-16C/D Block 30 και 40 F-16C/D Block 50). Εάν στα μαχητικά αυτά προστεθούν και τα 21 Mirage 2000 (17 μονοθέσια EGM και τρία διθέσια BGM) για τα οποία δεν έχει παρθεί απόφαση αναβάθμισης στο επίπεδο -5Mk.2, έχουμε ένα σύνολο 92 μαχητικών αεροπλάνων, τα οποία φυσικά δεν θα μπορούν να αντικατασταθούν ούτε στα μέσα της επόμενης δεκαετίας, δεδομένης της απόσυρσης των Α-7Η και -Ε, αλλά και των αναβαθμισμένων F-4E PI 2000. Περιμένουμε –να δούμε για πόσο ακόμα- τις ελληνικές αποφάσεις και ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.