ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συμβόλαιο στη Raytheon για σύστημα αυτοπροστασίας των F/A-18E/F Super Hornet

Συμβόλαιο στη Raytheon για σύστημα αυτοπροστασίας των F/A-18E/F Super Hornet

Το Αμερικανικό ναυτικό ανέθεσε στη Raytheon Company συμβόλαιο ύψους 36.9 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ για δέκτες προειδοποίησης ραντάρ (RWR: radar warning receiver) ALR-67(V)3 για τα μαχητικά του αεροσκάφη F/A-18E/F Super Hornet.

Το συμβόλαιο ανατέθηκε από τη Naval Air Systems Command και προβλέπει την παράδοση 30 συστημάτων πλέον ανταλλακτικών. Δύο ετήσιας βάσης δικαιώματα προαίρεσης (options) που αφορούν επιπλέον 54 συστήματα και είναι συνολικής αξίας 72,9 εκατ. δολαρίων περιέχονται ως πρόβλεψη στο αρχικό συμβόλαιο. Οι παραδόσεις των συστημάτων στο πλαίσιο του συμβολαίου σειράς παραγωγής υπ’ αριθμ. 8 (Lot 8) θα αρχίσουν τον Οκτώβριο του 2007 και θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2008. Το ανωτέρω συμβόλαιο παραγωγής σειράς είναι το όγδοο κατά σειρά που έχει ανατεθεί στη Raytheon. Η χαμηλού ρυθμού παραγωγή του δέκτη ALR-67(V)3 άρχισε τον Ιούνιο του 1998, και ακολούθησε η σειρά πλήρους παραγωγής υπ’ αριθμ.1 (Lot 1) τον Αύγουστο του 1999. Ο μόλις 100 λιβρών βέρους δέκτης προειδοποίησης ραντάρ AN/ALR-67(V)3 χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνικές για να εντοπίσει και αναγνωρίσει εχθρικές εκπομπές ραντάρ, βελτιώνοντας σημαντικά την επιβιωσιμότητα του αεροσκάφους-φορέα. Περισσότεροι από 300 δέκτες πλέον ανταλλακτικών έχουν μέχρι σήμερα παραδοθεί στο πλαίσιο του προγράμματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.