ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

«Πράσινο φως» από την Δούμα για την κατεδάφιση χιλιάδων παλαιών πολυκατοικιών στη Μόσχα

«Πράσινο φως» από την Δούμα για την κατεδάφιση χιλιάδων παλαιών πολυκατοικιών στη Μόσχα

Η ρωσική Δούμα ενέκρινε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία στην τελική του μορφή το νομοσχέδιο που αφορά την οικιστική ανάπλαση της Μόσχας, το οποίο προβλέπει την κατεδάφιση χιλιάδων παλαιών πενταώροφων πολυκατοικιών, που είχαν κατασκευασθεί την περίοδο του Χρουστσόφ και την ανέγερση στη θέση τους σύγχρονων πολυκατοικιών.

Υπέρ του νομοσχεδίου που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων σε πολλούς κατοίκους της Μόσχας, οι οποίοι είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους ακόμη και με διαδηλώσεις στους δρόμους της πρωτεύουσας, ψήφισαν 399 βουλευτές, δύο κατά και ένας παρών. Αλλά και σήμερα έξω από το κτήριο της Δούμας διαδήλωσαν περίπου 100 άτομα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, το οποίο θα πρέπει πλέον να εγκρίνει ο πρόεδρος Πούτιν. Στην είσοδο μάλιστα της ρωσικής Δούμας στέκονταν ο ηγέτης του κόμματος “Γιάμπλακο” Σεργκέι Μιτρόχιν, κρατώντας ένα πανό που έγραφε “αυτό είναι βία, ανομία και παρανομία”.

Το νέο αυτό πρόγραμμα οικιστικής ανάπλασης προβλέπει την κατεδάφιση πολυκατοικιών κάτω των εννέα ορόφων που είχαν κατασκευαστεί με τη μέθοδο της βιομηχανικής βαριάς προκατασκευής την περίοδο 1957-1968. Στο πρόγραμμα ενδέχεται να ενταχθούν και πολλά παλαιά οικήματα που κατασκευάστηκαν τις προηγούμενες περιόδους.

Οι Μοσχοβίτες που διαμένουν στα σπίτια που θα κατεδαφιστούν, θα μετακομίσουν σε διαμερίσματα, που θα είναι κατά μέσο όρο 35% πιο ακριβά από τα σπίτια στα οποία διαμένουν. Θα μπορούν επίσης να πάρουν χρηματική αποζημίωση σε περίπτωση που δεν θέλουν να μετακομίσουν στα νέα διαμερίσματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.