ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

ΗΠΑ: Διαχωρίστηκαν 10 μηνών σιαμαία κοριτσάκια που ήταν ενωμένα στο κεφάλι (φωτό, βίντεο)

ΗΠΑ: Διαχωρίστηκαν 10 μηνών σιαμαία κοριτσάκια που ήταν ενωμένα στο κεφάλι (φωτό, βίντεο)

Στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας, στις ΗΠΑ μια ομάδα 30 επιστημόνων, αποτελούμενη από πλαστικούς χειρουργούς, νοσηλευτές, αναισθησιολόγους και νευροχειρουργούς διαχώρισαν δύο σιαμαίες αδελφούλες και η εγχείρηση κράτησε 11 ώρες.

Η Έριν και η Άμπι Ντιλάνεϊ γεννήθηκαν πριν 10 μήνες στη Βόρεια Καρολίνα με τα κεφάλια τους ενωμένα και η επέμβαση διαχωρισμού τους κρίθηκε αρκετά δύσκολη καθώς οι δύο αδελφούλες είχαν κοινά αιμοφόρα αγγεία.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου και τώρα τα κοριτσάκια αναρρώνουν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου ενώ είναι η πρώτη φορά από την ημέρα που γεννήθηκαν που κοιμούνται σε ξεχωριστά κρεβάτια.

Το παιδιατρικό νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας ανακοίνωσε ότι τα τελευταία 60 χρόνια έχει πραγματοποιήσει 23 επεμβάσεις διαχωρισμού σιαμαίων, αλλά είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί διαχωρισμό σιαμαίων ενωμένων στο κεφάλι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο διαχωρισμός των συζευγμένων διδύμων είναι μια πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση που ακολουθείται από μια μακρά και περίπλοκη ανάκαμψη, αλλά είμαστε πολύ αισιόδοξοι για ένα θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Δρ. Τζέσε Τέιλορ, πλαστικός χειρούργος, που συμμετείχε στην ιατρική ομάδα διαχωρισμού των δύο κοριτσιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.