ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρ.Σαβιάνο: Για τη φωτιά στο Βεζούβιο ευθύνεται η… μαφία (φωτό, βίντεο)

Ρ.Σαβιάνο: Για τη φωτιά στο Βεζούβιο ευθύνεται η… μαφία (φωτό, βίντεο)

Δημοσιογράφος επιδεικνύει ως υπεύθυνη για τη μεγάλη πυρκαϊά στο Βεζούβιο, κοντά στη Νάπολη, που ανάγκασε εκατοντάδες ντόπιους και τουρίστες να εγκαταλείψουν άρον άρον τις εστίες τους, τη… μαφία.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook ο ειδικός σε θέματα που αφορούν στη μαφία Ρομπέρτο Σαβιάνο είπε ότι για την πύρινη λαίλαπα στις πλαγιές του φημισμένου ηφαιστείου ευθύνονται «εγκληματικές οργανώσεις».

Ο Σαβιάνο υποστηρίζει ότι οι πυρκαϊές ξεκίνησαν είτε από την καύση απορριμάτων σε παράνομες χωματερές είτε ως συντονισμένη προσπάθεια να σταματήσει η οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής συνέχιζαν μέχρι αργά χθες το βράδυ τις προσπάθειες να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαϊά, που ενισχύεται από την υψηλή θερμοκρασία και την ξηρασία. Η αστυνομία και η εισαγγελία θεωρούν ότι οι φωτιές είναι έργο εμπρηστών. Ήδη συνελήφθη ένα άτομο, που ταυτοποιήθηκε από βίντεο κλειστού κυκλώματος, όπως μεταδίδει η εφημερίδα La Repubblica.

Οι πυρκαϊές αποτέφρωσαν χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις καθώς και το φυσικό καταφύγιο ενός κρατήρα.

Η περιοχή γύρω από το Βεζούβιο αποκαλείται «χώρα της φωτιάς» λόγω των παράνομων αποτεφρωτήρων που έχει εγκαταστήσει εκεί η Καμόρα για την καύση τοξικών αποβλήτων -σημαντική πηγή εσόδων για τη μαφία.

«Αν έβαλε κάποιος φωτιά στο Βεζούβιο, θέλω να πάει φυλακή για 15 χρόνια», είπε ο Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος Τζιαν Λούκα Γκαλέτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.