ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σκόπελος: Απόγνωση στο νησί καθώς βρίσκεται χωρίς νηπιαγωγό, δασκάλους και εκπαιδευτικούς

Σκόπελος: Απόγνωση στο νησί καθώς βρίσκεται χωρίς νηπιαγωγό, δασκάλους και εκπαιδευτικούς

Γονείς και μαθητές βρίσκονται σε απόγνωση στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Σκοπέλου, την Γλώσσα, καθώς εδώ και έναν μήνα από την έναρξη της σχολικής χρόνιας τα μαθήματα στο νηπιαγωγείο δεν έχουν ξεκινήσει ενώ υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό τόσο στο δημοτικό όσο και στο γυμνάσιο και λύκειο της περιοχής.

Ταυτόχρονα δεν υπάρχει ειδικός για τα μικρά παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες που χρειάζονται παράλληλη στήριξη.

Διαβάστε την επιστολή:

Είμαι μητέρα ενός μικρού αγοριού που πάει νηπιαγωγείο στη Γλώσσα Σκοπέλου και αντιπρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής. Κάθε χρόνο στον Αγιασμό του σχολείου ζούμε με την αγωνία εάν θα έχουμε εκπαιδευτικούς για τα σχολεία του δεύτερου λιμανιού της Σκοπέλου. Φέτος είναι η χειρότερη χρονιά από όλες. Τα 12 νήπια του 3ου νηπιαγωγείου της Σκοπέλου έμειναν χωρίς δασκάλα. Ήρθε μία με απόσπαση, από την Εύβοια αλλά είχε ήδη κάνει αίτηση ανάκλησης όπως είχε το δικαίωμα και έφυγε μετά από λίγες ημέρες..Επίσης δεν έχουν έρθει στη Γλώσσα 3 δάσκαλοι και πέντε καθηγητές για το γυμνάσιο και το λύκειο μας. Στα σχολεία μας υπάρχουν παιδιά με ειδικές δεξιότητες που έχουν ανάγκη παράλληλης στήριξης. Όπως καταλαβαίνεται ούτε τέτοιος εκπαιδευτικός έχει έρθει στη Γλώσσα. Το ερώτημα είναι αυτά τα παιδιά πως θα μπορέσουν να μορφωθούν, να έχουν μία ελπίδα για το μέλλον τους;

Πάρα τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αρμοδίους ότι 6 από τα 10 παιδάκια της έκτης δημοτικού πέρυσι βραβεύτηκαν στους πανελλήνιους διαγωνισμούς των μαθηματικών και της φυσικής.

Ζητάμε τα αυτονόητα…να έχουν τα παιδιά μας τα ίδια δικαιώματα με τα παιδιά της πόλης. Ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στη μόρφωση και την εκπαίδευση. Να μην αναγκαζόμαστε να εγκαταλείπουμε το νησί μας.

Με εκτίμηση

ΝΤΕΜΥ ΚΡΙΤΣΑΛΟΥ
ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΘΗΤΗ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ 3ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΙΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.