ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εξελίξεις στο θέμα των συμβολαίων της Tranche 3 του EF-2000 Typhoon

Εξελίξεις στο θέμα των συμβολαίων της Tranche 3 του EF-2000 Typhoon

Οι κυβερνήσεις των χωρών της κοινοπραξίας παραγωγής του EF-2000 Typhoon επιδιώκουν σημαντικές μειώσεις του…

Οι κυβερνήσεις των χωρών της κοινοπραξίας παραγωγής του EF-2000 Typhoon επιδιώκουν σημαντικές μειώσεις του κόστος κύκλου ζωής για το Typhoon και έχουν καθυστερήσει τις συνομιλίες για την έναρξη της τρίτης παρτίδας παραγωγής (Tranche 3) του αεροσκάφους προκειμένου να δοθεί μια ευκαιρία στις κατασκευάστριες εταιρείες να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι οι συζητήσεις για την προμήθεια της επόμενης παρτίδας συνολικά 236 αεροσκαφών έχουν αναβληθεί μέχρι τα τέλη του μήνα.

Αυτή η απόφαση η οποία ελήφθη στις 12 του μήνα, κατά την διάρκεια συνάντησης των γενικών γραμματέων άμυνας των τεσσάρων χωρών της κοινοπραξίας, δηλαδή της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Οι κυβερνητικοί αυτοί εκπρόσωποι ανακοίνωσαν τη NETMA, την αρμόδια υπηρεσία του NATO για την διαχείριση της παραγωγής του Typhoon να συνεργαστεί με τις κατασκευάστριες εταιρείες προκειμένου να βρεθούν τρόποι για την μείωση του κόστους.

Στην βάση αυτών των συζητήσεων, οι εκπρόσωποι θα επανέλθουν με νέα συνάντηση περί τα τέλη του Μάρτη, όταν και θα αποφασίσουν για το αν θα συνεχίσουν με την παραγωγή της τρίτης παρτίδας (Tranche 3) των μαχητικών αεροσκαφών, η οποία έχει ήδη προταθεί και αποφασιστεί να χωριστεί σε δυο φάσεις.

Συγκεκριμένα, η λεγόμενη φάση Tranche 3A θα καλύψει περίπου 107 αεροσκάφη, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Άμυνας, ή το 45% της προμήθειας της Tranche 3 συνολικά.

Σύμφωνα με βιομηχανικές πηγές αφήνουν να εννοηθεί ότι χρειάζεται μια δέσμευση από τις κυβερνήσεις των τεσσάρων χωρών προκειμένου να εξασφαλιστεί η προμήθεια μακροπρόθεσμων υλικών και για να αποφευχθεί η παύση των παραδόσεων από τους προμηθευτές.

Με άλλα λόγια, υποστηρίζεται ότι η υπογραφή συμβολαίου δεν είναι υποχρεωτικά απαραίτητη, άμεσα τουλάχιστον.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείτε να σχολιάσετε την παραπάνω είδηση και να ανταλλάξετε απόψεις με άλλους αναγνώστες στο forum του defencenet.gr ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.