ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καταπέλτης το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την «ομάδα κρούσης» του Βίκτωρα Ρέστη – Τί αναφέρει

Καταπέλτης το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την «ομάδα κρούσης» του Βίκτωρα Ρέστη – Τί αναφέρει

Το υπ’αριθμ. 1507/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών (πρόεδρος ο Σωτήριος Τσιμπέρης, μέλη Ιωάννα Στρατσιανή και Στέφανος-Γρηγόριος Φετζιάν) καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις εγκληματικές ενέργειες του ανθρώπου, ο οποίος – μέσω του Ταϊλανδού Παϊρότζ Πιεμπονγκσίντ θέλει να διοικήσει (άραγε με τις ίδιες μεθόδους;) την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Όπως αναφέρεται κατά λέξη στο βούλευμα, ο Β. Ρέστης μαζί με πρώην συνεργάτη του «είχαν ενωθεί στο πλαίσιο συναπόφασής τους προκειμένου να καταφύγουν σε εγκληματική δράση μέσω της οποίας θα επιλύονταν οι διαφορές που θα αναφύονταν κατά την άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας».

Σύμφωνα με το ίδιο βούλευμα, ο Ρέστης μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, θα βρεθεί στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αντιμετωπίζοντας τα εξής αδικήματα:

α) ηθική αυτουργία σε ληστεία και απόπειρα εκβίασης σε βάρος του στελέχους του Ομίλου του, Ιωάννη Δρίτσα

β) ηθική αυτουργία και εκβίαση από κοινού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του πολιτικού μηχανικού Χαράλαμπου Στάικου

γ) ηθική αυτουργία σε εκβίαση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του επιχειρηματία, Γιώργου Δασκαλάκη, καθώς και ηθική αυτουργία σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη εναντίον του ίδιου επιχειρηματία

δ) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης σε βάρος του δικηγόρου Αντώνη Βουγίδη,

ε) παραβίαση προσωπικών δεδομένων κατ’ εξακολούθηση από κοινού με σκοπό βλάβη τρίτων

Υπόθεση Δρίτσα

Ο Ιωάννης Δρίτσας ήταν εν αποστρατεία αξιωματικός του Π.Ν. και από το 2003 εργαζόταν ως υπεύθυνος της ασφάλειας των πλοίων στη ναυτιλιακή εταιρεία “EST SA”, συμφερόντων Ρέστη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα, «… Ο Β. Ρέστης, ο οποίος πλέον δεν εμπιστευόταν τον Ι. Δρίτσα… χρησιμοποιώντας πειθώ, φορτικότητα, παραινέσεις, συμβουλές και χρηματικά ανταλλάγματα, προσέλαβε δύο άγνωστα μέχρι στιγμής πρόσωπα, για να του επιτεθούν, το απόγευμα της 3/12/ 2012, έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας του, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος 11».

Και συνεχίζει το ίδιο βούλευμα: «Τα άτομα αυτά επιτέθηκαν «αιφνιδιαστικά στον Ιωάννη Δρίτσα, ο οποίος μόλις είχε εξέλθει από τα γραφεία της εταιρείας και με τη λαβή πιστολιού τον χτύπησαν στο κεφάλι και δεξιό κρόταφο, ενώ παράλληλα, με την απειλή ότι θα τον σκοτώσουν, του αφαίρεσαν τον χαρτοφύλακά του, ο οποίος περιείχε προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα για να ιδιοποιηθούν παρανόμως το περιεχόμενό του…». (σ.σ. Κάποια από τα έγγραφα που περιείχε ο χαρτοφύλακας τα χρησιμοποίησε στη συνέχεια ο εφοπλιστής σε μήνυση που υπέβαλε κατά του Ι. Δρίτσα!!!).

Μάλιστα, ενισχυτικό στοιχείο της συμμετοχής του Ρέστη ως ηθικού αυτουργού σε αυτή την εγκληματική πράξη – κατά την κρίση του Συμβουλίου Εφετών – «… συνιστά το γεγονός ότι κατά το χρόνο διάπραξης της ληστείας είχε απενεργοποιηθεί η κάμερα της ναυτιλιακής εταιρείας του “EST SA” που κάλυπτε το συγκεκριμένο χώρο και επιπλέον είχε σπάσει ο λαμπτήρας του στύλου της ΔΕΗ που φώτιζε το ίδιο σημείο και έτσι δεν ήταν δυνατό να καταγραφεί το περιστατικό, γεγονότα για τα οποία δεν παρέχεται κάποια εξήγηση από την πλευρά του κατηγορούμενου.

Υπόθεση Στάικου

Ο Β. Ρέστης, ο οποίος ενδιαφερόταν να επενδύσει στην αγορά ακινήτων, τα έτη 2005-2006 είχε δώσει στον αρχιτέκτονα μηχανικό Χαράλαμπο Στάικο περίπου 38 εκατομμύρια ευρώ για να αποχαρακτηρίσει, με παράνομες ενέργειες, 307 στρέμματα δασικής έκτασης στο Κορωπί (για το θέμα αυτό διεξάγεται δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και αναμένεται η αγόρευση του εισαγγελέα) καθώς και έκταση 1.500 περίπου στεμμάτων που υπάγονταν στη “συνθήκη NATURA” στην περιοχή της Βάρης Αττικής.

Στη συνέχεια, ο Ρέστης θεώρησε ότι ο αρχιτέκτονας μηχανικός τον παραπλάνησε και του ζήτησε πίσω το ποσόν των 38 εκατομμυρίων ευρώ. Όταν ο Στάικος αρνήθηκε να εκπληρώσει τη σχετική αξίωση, ο Β. Ρέστης αποφάσισε να τον εκδικηθεί.

Έτσι, το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου 2009, όπως αναφέρει το βούλευμα, ο Β. Ρέστης έβαλε τρεις μπράβους, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν έξω από το νεκροταφείο Παπάγου και τον κακοποίησαν. Ταυτόχρονα του έλεγαν, ότι τα ίδια θα πάθουν η γυναίκα του και τα παιδιά του, έτσι ώστε να τον αναγκάσουν να υποκύψει στον εκβιασμό του εφοπλιστή.

Υπόθεση Γ. Δασκαλάκη

Ο επιχειρηματίας Γ. Δασκαλάκης άρχισε να συνεργάζεται με το Β. Ρέστη το 2007 στον τομέα του τουρισμού. Η σχέσεις τους, ωστόσο, διαταράχθηκαν την Άνοιξη του 2012, όταν ο εφοπλιστής ζήτησε από τον επιχειρηματία επιταγές για την κάλυψη οικονομικής διαφοράς που είχε προκύψει μεταξύ τους.

Ο Γ. Δασκαλάκης αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις του Β. Ρέστη και έτσι ο τελευταίος έβαλε δύο μπράβους να του επιτεθούν στις 5 Ιουνίου 2012 στη συμβολή της οδού Βρανά με τη λεωφόρο Κατεχάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ίδιο βούλευμα, «…χρησιμοποιώντας ρόπαλα τον χτύπησαν σε όλο το σώμα και κυρίως στην περιοχή του κεφαλιού, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα, ο παθών να πέσει στο οδόστρωμα και αιμορραγώντας να χάσει τις αισθήσεις του». Από την επίθεση αυτή ο Γ. Δασκαλάκης «υπέστη βαριά σωματική πάθηση και συγκεκριμένα περιτραυματική αμνησία, θλαστικά τραύματα τριχωτού κεφαλής, βρεγματικά και κάτω χείλους, πολλαπλούς μώλωπες κεφαλής και προσώπου κ.α».

Μετά από αυτήν την επίθεση, σύμφωνα πάντα με την κρίση του Συμβουλίου Εφετών, «… ο Γ. Δασκαλάκης τελώντας υπό καθεστώς φόβου για τη ζωή του, εξαναγκάστηκε να εκδώσει τις επιταγές που του ζητούσε ο Ρέστης».

Υπόθεση Α. Βουγίδη

Ο δικηγόρος Αντώνης Βουγίδης διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Β. Ρέστη και εταιρειών του Ομίλου του από το 2008 έως το 2013, ενώ υπήρξε και μέτοχος στην τράπεζα FIB BANK στη Γερμανία, ιδιοκτησίας του εφοπλιστή. Τον Απρίλιο του 2014, ο Α. Βουγίδης μεταβίβασε τις μετοχές του στο Β. Ρέστη έναντι συγκεκριμένου τμήματος, ωστόσο, ο τελευταίος αρνήθηκε να καταβάλει μεγάλος μέρος του ποσού που είχε συμφωνηθεί για την αγοραπωλησία και ο δικηγόρος αξίωνε την πληρωμή των δόσεων.

Τότε ο Β. Ρέστης, σύμφωνα πάντα με το ίδιο βούλευμα, χρησιμοποίησε δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, τα οποία στις 15 Ιουλίου 2014 «… μετέβησαν στο δικηγορικό γραφείο του Α. Βουγίδη στα Εξάρχεια και παριστάνοντας τους αστυνομικούς του ζήτησαν να τους ακολουθήσει. Όταν ο δικηγόρος αρνήθηκε να το πράξει, άρχισαν να τον χτυπούν με τα χέρια και προσπάθησαν να τον απαγάγουν, ωστόσο δεν τα κατάφεραν, διότι ο παθών προέβαλε σθεναρή αντίσταση…». Λίγες μέρες αργότερα ο Α. Βουγίδης έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο μήνυμα με το εξής περιεχόμενο “μην ψάχνεις ό,τι έγινε έγινε, ξέχνα το έχεις παιδάκια “.

Με αυτό τον τρόπο, ο Ρέστης προσπάθησε να εξαναγκάσει τον παθόντα να μην επιμείνει στην οικονομική αξίωση που είχε από τον εφοπλιστή και έτσι ο τελευταίος να αποκτήσει παράνομο περιουσιακό όφελος.

Παράνομες παρακολουθήσεις

Στο πλαίσιο έρευνας άλλης ποινικής υπόθεσης που αφορούσε τον Β. Ρέστη βρέθηκε και κατασχέθηκε, μία ηλεκτρονική συσκευή τύπου βαλίτσας μαύρου χρώματος με τηλεχειριστήριο, η οποία αποτελεί σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης και καταγραφής οπτικοακουστικών δεδομένων.

Με τη συσκευή αυτή ο εφοπλιστής βιντεοσκόπησε και κατέγραψε κατ’ εξακολούθηση τις κινήσεις στελεχών της εταιρείας του καθώς και των συζύγων τους, εν αγνοία τους και χωρίς τη συναίνεσή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το υπ’ αριθμ. 1507/2018 βούλευμα, ο εφοπλιστής ελάμβανε γνώση των προσωπικών δεδομένων άλλων ατόμων δημιούργησε αρχείο, τα επεξεργάστηκε, εκτύπωσε φωτογραφίες και στη συνέχεια τα εκμεταλλεύτηκε, προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιδιώξεις του και να προωθήσει τα συμφέροντά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.