ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλλαγές στις αυστραλιανές Ένοπλες Δυνάμεις

Στην απόφαση αύξησης της δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας φαίνεται πως καταλήγει η κυβέρνηση της Αυστραλίας, σε μια προσπάθεια προσαρμογής στις νέες απαιτήσεις και στην αυξανόμενη εμπλοκή σε διάφορες περιοχές στο εξωτερικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αύξηση του αριθμού των δυνάμεων θα αφορά κυρίως στις χερσαίες δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αυστραλίας είναι ήδη ανεπτυγμένες στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Ανατολικό Τιμόρ, και τα νησιά Σολομών. Το ζήτημα προέκυψε όταν το Γενικό Επιτελείο δεν κατόρθωσε να πετύχει τον αριθμητικό στόχο στρατολόγησης νέων στελεχών που είχε τεθεί, ενώ και η μακροπρόθεσμη τάση όσον αφορά στην επάνδρωση των Ενόπλων Δυνάμεων εμφανίζεται πτωτική. Το σύνολο των αιτήσεων για ένταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αυστραλίας μπορεί να ανέρχεται στις 80 χιλιάδες ετησίως, ωστόσο, μόνο οι 18 χιλιάδες χαρακτηρίζονται ως «σοβαρές». Η ανεύρεση στελεχών φαίνεται πως είναι εξαιρετικά δύσκολη, κάτι που αναδεικνύεται από την απόφαση να γίνονται δεκτά στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων άτομα που στο παρελθόν ήταν χρήστες ναρκωτικών. Επίσης, υπό αναθεώρηση είναι και οι περιπτώσεις ατόμων που έφεραν τατουάζ στο σώμα τους και αυτών που είχαν ιατρικό ιστορικό άσθματος, σε μια περαιτέρω επιβεβαίωση του προβλήματος. Οι αλλαγές που φαίνεται πως θα εισαχθούν αποτελούν τμήμα των 59 υποδείξεων που περιέχονται σε μελέτη την οποία είχε παραγγείλει το Γενικό Επιτελείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.