ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πακιστάν: Κατασκευή γιγαντιαίου πυρηνικού αντιδραστήρα

Οι αναλυτές του Ινστιτούτου για την Επιστήμη και τη Διεθνή Ασφάλεια, ενός διεθνούς αναγνωρισμένου think tank που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, έχοντας μελετήσει δορυφορικές φωτογραφίες, υποστηρίζουν ότι το Πακιστάν κατασκευάζει γιγαντιαίο πυρηνικό αντιδραστήρα ισχύος μεγαλύτερης των 1.000 Μεγκαβάτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για μαζική επέκταση του πακιστανικού πυρηνικού προγράμματος στην περιοχή Κουσάμπ που θα δώσει τη δυνατότητα παραγωγής πλουτωνίου (περίπου 200 κιλά) το οποίο θα επαρκεί για την ετήσια παραγωγή 40-50 πυρηνικών βομβών. Μέχρι στιγμής η δυνατότητα ετήσιας παραγωγής πλουτωνίου του Πακιστάν περιορίζεται στα 10 κιλά. Η κατασκευή του γιγαντιαίου αντιδραστήρα που εκτιμάται ότι ξεκίνησε την άνοιξη του 2000 θεωρείται βέβαιο ότι θα κλιμακώσει την «κούρσα» εξοπλισμών στη Νοτιοανατολική Ασία και ειδικότερα μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν. Ο αργός ρυθμός κατασκευής του αντιδραστήρα μάλλον οφείλεται στα προβλήματα που προέκυψαν από την αποκάλυψη των δραστηριοτήτων του δικτύου που είχε δημιουργήσει ο «πατέρας» του πυρηνικού προγράμματος της χώρας Δρ. Χαν και απέκοψαν το Πακιστάν από τις πηγές εξασφάλισης των απαραίτητων για την κατασκευή του αντιδραστήρα υλικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.