Όσοι επιθυμούν μπορούν να ταξιδέψουν εκτός νομού με Ι.Χ. αλλά και με ταξί, ωστόσο παραμένει ο περιορισμός στον αριθμό των ατόμων που θα βρίσκονται μαζί μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Από σήμερα, η κατακόρυφη αύξηση στις μετακινήσεις εκτός νομού καθώς παρατηρείται αυξημένη κίνηση τόσο στα διόδια όσο και στο λιμάνι του Πειραιά.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να ταξιδέψουν εκτός νομού με Ι.Χ. αλλά και με ταξί. Ωστόσο παραμένει ο περιορισμός στον αριθμό των ατόμων που θα βρίσκονται μαζί μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, ο μέγιστος αριθμός επιβατών στα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης είναι τα τρία άτομα, ενώ στα ταξί είναι δύο επιβάτες, εκτός του οδηγού.

Υποχρεωτική και η μάσκα

Άρα, συνολικά σε κάθε αυτοκίνητο θα μπορούν να βρίσκονται το πολύ μέχρι τρία άτομα. Μάλιστα η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική αλλιώς ισχύει το πρόστιμο των 300 ευρώ. Στις εξαιρέσεις ανήκουν μόνο οι περιπτώσεις μεταφοράς ανήλικων παιδιών που συνοδεύονται από τους γονείς τους καθώς και τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρήζουν βοήθειας.

Ταξίδι στα νησιά: Τι ισχύει από την Παρασκευή

Σε ισχύ ετέθη από σήμερα Παρασκευή η ελληνική εκδοχή του «πράσινου πιστοποιητικού» όσον αφορά στις μετακινήσει προς τα νησιά (με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς. Ως εκ τούτου, κάθε πολίτης που επιθυμεί να ταξιδεύσει θα πρέπει να έχει:

είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 μέρες μετά την 2η δόση)
είτε τεστ pcr 72 ωρών
είτε rapid test
είτε self-test 24 ωρών
είτε αποδεικτικό νόσησης.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες.

Υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Άνοιξε ο τουρισμός

Το πρόγραμμα «Ανοίγουμε Πανιά» και όλους τους κανόνες με τους οποίους πραγματοποιείται το άνοιγμα του τουρισμού παρουσίασιασε χθες Πέμπτηο Χάρης Θεοχάρης: «Η χώρα μας από αύριο (σσ σήμερα) θα αρχίσει να δέχεται επισκέπτες από το εξωτερικό συντεταγμένα και με αυστηρούς κανόνες. Ο υπουργός στην αρχή ανέφερε ότι: «Ανοίγουμε την ελληνική τουριστική βιομηχανία, επαναφέρουμε την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο προσκήνιο, ως τόπο ταυτόσημο με την φιλοξενία και την ασφάλεια. Και με την παρουσία μας σήμερα εδώ, σε μια εξαιρετική τουριστική μονάδα, με θέα τη διαχρονικότητα της Ελλάδας τιμάμε τις προσπάθειες και ανταποκρινόμαστε τις προσδοκίες όλων, όσοι εργάζονται στη τουριστική βιομηχανία του τόπου» είπε ο υπουργός Τουρισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!