ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση με κεριά και πλακάτ στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό για τα θύματα των Τεμπών (βίντεο)

Εντός λεπτού σιγή στις 11:22, τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση με κεριά και πλακάτ στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό για τα θύματα των Τεμπών (βίντεο)

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (28/2) μπροστά από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης στη μνήμη των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών, που έγινε πριν από έναν χρόνο.

Με κεριά, πλακάτ και σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, διατράνωσαν τη θέληση τους να μην λησμονήσουν τους νεκρούς και να παλέψουν για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Πολλοί επέλεξαν να αφήσουν ένα κεράκι, ή ένα λουλούδι στο γλυπτό σε μορφή τρένου που βρίσκεται μπροστά από τον Σταθμό. Με κεριά σχηματίστηκε ο αριθμός 57, όσα ακριβώς ήταν και τα θύματα.

Εντός λεπτού σιγή στις 11:22, τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων

Στις 11.22 το βράδυ, την ώρα που συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Στη συνέχεια διαβάστηκαν τα ονόματα των θυμάτων με τους παραβρισκόμενους να φωνάζουν «αθάνατος» ή «αθάνατη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, στο Άγαλμα του Βενιζέλου το Σωματείο Καθηγητών Χορού υλοποίησε δρώμενο στο οποίο πολίτες κλήθηκαν να καθίσουν σε 57 άδειες καρέκλες, κρατώντας ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.